Новина детально
23 листопада 2016 р.

Тернопільські регбісти проведуть відкриту першість області

Відкритий чемпіонат Тернопілля з регбі-7 серед чоловічих та жіночих команд відбудеться 27 листопада.

Ініціатором проведення регбійного чемпіонату виступило Управління фізкультури та спорту Тернопільської ОДА, очолюване Віктором Мацикуром, спільно з регбійним клубом "Терен". Пройде він на стадіоні у Кутківцях, починаючи з 11:00. До участі організатори запросили й команди з інших областей.

— З самого початку ми запланували провести товарську зустріч з регбі-15 між "Тереном" та рівненським "Вересом", — пояснює тренер та капітан регбійного клубу "Терен" Володимир Крутовський. — Згодом з ініціативи управління вирішили провести офіційні змагання – повноцінний чемпіонат області. Втім, якщо рівненська команда приїде у повному складі, то товариська гра теж відбудеться. Якщо ні, то запросимо "Верес" до участі у турнірі з регбі-7.

За словами Володимира Крутовського в обласній першості з регбі-7 участь візьмуть три чоловічі команди — ТНТУ, ТНЕУ, "Терен" та дві жіночі - ТНЕУ-1 (основа), ТНЕУ-2 (резерв).

— Ми надіслали запрошення дівчатам з Івано-Франківська, — додає регбіст. — Якщо у них буде змога, то вони теж приїдуть та візьмуть участь у наших змаганнях. Першочергова мета цього турніру – ще раз показати усім, що тернопільське регбі є і ми прагнемо розвиватися. Маємо ще час і будемо раді, якщо інші команди відгукнуться та виявлять бажання взяти участь у відкритій першості Тернопілля.

До змагань регбісти "Терену" готуються ретельно, тренуючись тричі у тиждень.

— Свої тренування ми проводимо на базі економічного університету, — каже Володимир Крутовський. — Разом з "ветеранами" регбі тренуютсья і молоді хлопці, які тільки починають свій шлях у цьому виді спорту.

До слова, тернопільський регбійний клуб "Терен" у наступному сезоні планує брати участь у Вищій лізі з регбі-7. Допоки ж, гравці команди у чемпіонаті України виступають за інші колективи.

— Частина наших хлопців у складі згаданого "Вереса" стали бронзовими призерами Вищої ліги, — продовжує Володимир Крутовський. — Я з кількома регбістами виступали за команду Івано-Франківська. Сподіваємося, що вже у наступному сезоні всі ми разом гратимемо за "Терен" у Вищій лізі.

te.20minut.ua

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
НАГОРОДЖЕННЯ ЗАСНОВНИКІВ та ВЕТЕРАНІВ РЕГБІ КПІ ім. Ігоря Сікорського