Новина детально
22 березня 2019 р.

Марина Окольнича: «У дивізіоні імені Головатого немає відверто слабких команд»

Підсумки 3-го туру чемпіонату Одеси з регбі-5 підвела керівник Дитячої регбійної ліги.

- Марино Михайлівно, яким вам запам'ятався третій тур в дивізіоні імені отамана Головатого?

- По-перше, було дуже цікаво. Цей дивізіон грає дійсно здорово. У ньому практично немає провальних ігор, немає відверто слабких команд. Крім того, деякі події відбулися вперше - я маю на увазі першу перемогу «Амброзіо Данꞌїні», і першу втрату очок «Карло Боссолі».

- Ви, як тренер команди «Йосип Дерибас», залишили на «бровці» багато емоцій ...

- Так, без цього ніяк, адже я дуже хочу, щоб моя команда в десятому сезоні Дитячої регбійної ліги, нарешті, потрапила до фіналу. Хлопці дуже стараються, здобули дві перемоги в цьому турі, що наблизило їх до бажаного результату. Але попереду ще досить непростих боїв, нам є до чого прагнути. Суперники всі гідні, тому боротьба за підсумкові дві позиції в дивізіоні Головатого буде неабиякою. Відразу попереджаю всіх - буде непросто.

- У матчах 3-го туру вистачало порушень і попереджень ...

- Ми позиціонуємо цей різновид регбі як безконтактний, а значить, повинні максимально убезпечити учасників від отримання травм в результаті зіткнень. До третього туру багато дітей вже досить потужно біжать, тому якщо не штрафувати їх за контакт і не показувати жовті картки, хлопці будуть отримувати травми, а нам цього дуже не хочеться.

- Як ви і анонсували, з цього туру ряд команд вже постраждали від того, що на ігри приїхало недостатня кількість гравців.

- Дійсно, дві команди з шести в третьому турі починали свої ігри з негативною різницею в рахунку - 0:5 і навіть 0:10 - через те, що не було дотримано пункти Регламенту, в якому чітко написано, що в заявці на гру повинно бути не менше 10-ти осіб. Два тури ми закривали на це очі, адже в багатьох школах був введений карантин, діти традиційно хворіли в лютому і на початку березня, однак зараз ситуація вже інша. Я сама працюю в школі і знаю, що в командах можуть зараз пропускати гри через хворобу максимум одна-дві дитини. Решта повинні приходити і грати, не підставляти товаришів.

- Попереду - вирішальні ігри. Розкажіть, що нас чекає в найближчому майбутньому?

- У найближчу суботу, 23 березня, відбудуться чергові матчі в дивізіоні імені отамана Чепіги, після чого діти підуть на канікули. Наступні поєдинки в дивізіоні імені отамана Головатого відбудуться 6 квітня. Взагалі, в квітні ми завершимо груповий етап чемпіонату Одеси, по дві команди з кожного дивізіону вийдуть у фінал, а решта вісім розіграють Кубок Академії Спорту.

- За яким принципом цього року буде відбуватися поповнення команд у вищій лізі і скільки безпосередньо вилетить з «вишки»?

- Команда, яка посяде останнє, 12-е місце, тобто, по суті, 8-е місце в Кубку Академії Спорту, автоматично вилітає в першу лігу. На зміну їй прийде переможець Кубка Департаменту освіти, в якому беруть участь команди першої ліги. А ось команди, що зайняли у вищій лізі 9-11-е місця, в стикових поєдинках зіграють з тими колективами, які займуть 2-4-ю позиції в першій лізі. Тобто, цієї весни нас чекає ще багато захоплюючих матчів.

credo63.com

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
Національна чоловіча збірна України з регбі-15 провела перше тренування перед суботнім матчем зі збірною Швеції