Новина детально
29 березня 2019 р.

Ольга Суркова: «На зборах в Туреччині працювали виключно над захистом»

Капітан жіночої збірної України з регбі-7 – про збори національної команди в Туреччині.

Ольга Суркова (в дівоцтві - Блануца) в інтерв'ю прес-службі Федерації регбі Одеської області розповіла про проведені збори в Туреччині та про плани на найближче майбутнє.

- Ольга, як оціните проведені в Туреччині тижневі навчально-тренувальні збори?

- Почну з того, що в цьому році під час навчально-тренувальних зборів ми працюємо над тим, щоб не повторювати помилки, допущені нами в минулому сезоні. Так було в лютому, коли ми проводили збори в Конча-Заспі, так було і минулого тижня в Туреччині.

- Про які помилки, перш за все, йде мова?

- Ми робимо акцент на грі в захисті і у відборі м'яча, адже саме це - наші найслабші місця. У Туреччині нам дуже допомогла в підготовці національна збірна Казахстану - сильна команда, яка вміє як добре атакувати, так і правильно і надійно захищатися. У нас була відмінна можливість тренуватися з дівчатками з Казахстану, вбирати їх досвід. П'ять днів ми працювали разом з ними над захистом, вчилися захищатися надійніше, ніж вміємо, і у нас це, я вважаю, вийшло. Атаці на турецьких зборах ми уваги не приділяли.

- Якими були ваші тренувальні дні в Туреччині, і в якій формі зараз знаходяться дівчинки?

- Вранці ми тренувалися зі збірною Казахстану, а друге тренування проводили на пляжі, на піску, де працювали над захопленнями, падіннями, відбором м'яча, фізпідготовкою, зокрема - стартовою швидкістю. Вважаю, що збори пройшли «на ура». Всі представниці збірної України в цілому і одеситки зокрема знаходяться у відмінній фізичній формі, всі працювали, самовіддача на високому рівні. Настрій - один на всю команду - тільки перемагати і йти до своєї мети. Важливим є те, що ми бачимо свої помилки і намагаємося їх усунути.

- Які плани у «збірниць» на найближче майбутнє?

- У нас ще буде кілька зборів, кілька міжнародних турнірів, за цей час ми хочемо налагодити командну взаєморозуміння, награти зв'язки. Крім того, попереду не тільки два тури чемпіонату України серед команд Суперліги, а й чемпіонат Румунії, в якому в складі різних команд візьмуть участь всі наші «збірниці». Це дасть додатковий досвід і буде тримати всіх нас в хорошій фізичній формі. Але головне - це матчі Гран-Прі чемпіонату Європи. Ми зробимо все, щоб гідно виступити в цьому турнірі і завоювати путівку до відбірного раунду Олімпійських ігор.

- В кінці минулого року ви отримали нову посаду. Розкажіть про неї ...

- Так, я тепер ще й менеджер з розвитку жіночого регбі в Україні. Я розробила стратегічний план, він був благополучно затверджений, і вже почав працювати. В тому числі, вже створений фонд, який, сподіваємося, буде поповнюватися матеріальною допомогою від людей, які небайдужі до регбі, до жіночого регбі зокрема, до збірної України. Я вірю в те, що у нас все вийде, ми, зі свого боку, робимо для цього все можливе, намагаємося, тренуємося, але без додаткової допомоги здійснити наші завдання в повній мірі буде дуже і дуже складно. Тому ми продовжуємо працювати над популяризацією та розвитком жіночого регбі в Україні, в збірній зараз грають дійсно найсильніші та гідні регбістки з різних регіонів країни, але нам потрібна підтримка.

credo63.com

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
НАГОРОДЖЕННЯ ЗАСНОВНИКІВ та ВЕТЕРАНІВ РЕГБІ КПІ ім. Ігоря Сікорського