Новина детально
11 серпня 2021 р.

В ОДЕСІ ВІДБУВСЯ МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ПЛЯЖНОГО РЕГБІ «BLACK SEA RUGBY CUP-2021»

У Центрі пляжних видів спорту Одеси, на пляжі 14-ої станції Великого Фонтану, в першу суботу серпня відбувся традиційний міжнародний фестиваль пляжного регбі «Black Sea Rugby Cup-2021».

Цього року участь в турнірі, організованому Федерацією регбі Одеської області (куратор - Ольга Суркова), брали не тільки українські команди, а й чоловічі і жіночі колективи з Молдови, Ізраїлю і навіть далекого Казахстану.

Дванадцять чоловічих команд були розділені на чотири групи, де зіграли за коловою системою, після чого відбулися стикові зустрічі за 8-12-е, 5-8-е і 1-4-е місця.

У жіночій сітці п'ять команд по черзі зустрічалися один з одним без ігор плей-офф, провівши десять матчів.

В результаті напружених баталій до півфіналу в турнірі серед чоловіків дісталися переможці своїх груп - «Kyiv Region Rhinos» (Київська область), «Sporting ASEM» (Кишинів, Молдова), «Evolution Beach Boys» (Хмельницький) і «Jetisy» (Казахстан) .

У півфінальних боях кияни здолали гостей з Кишинева (3:0), а переможці позаминулого фестивалю з Хмельницького з тієї ж різницею в рахунку обіграли гостей з Казахстану (5:2).

У поєдинку за «бронзу» інтриги не вийшло: казахи розгромили «Спортинг» з рахунком 5:1, ну а в фіналі «Kyiv Region Rhinos» з боями здолали «Evolution Beach Boys» - 6:4.

Представники Одеси, «КРЕДО-1963» і «Одеське регбійне братство», на жаль, не змогли поборотися за головні нагороди.

«КРЕДО» посів друге місце в своїй групі, обігравши команду Ізраїлю (4:1), але програвши кишинівському «Спортингу» (3:4).

У першому поєдинку плей-офф за 5-8-е місця одесити розгромили миколаївський «Корабел» (9:1), але в грі за 5-у позицію програли кишинівському UTM (2:7), фінішувавши на шостій позиції.

Ветеранам з «Одеського регбійного братства» було дуже важко протистояти молодим і швидким регбістам з інших команд. Звідси і поразки в групі від молдавського UTM і хмельницького «Evolution Beach Boys» з однаковим рахунком 2:9.

У плей-офф за 9-12-е місця «ветерани» розгромно програли молдавському «Concept» (2:7), але наостанок здобули перемогу над тираспольсько-одеським «Old Boys» (7:3), в результаті ставши одинадцятими.

У змаганнях серед жіночих команд перше місце зайняла команда «Ciorescu» з Кишинева (Молдова), яка виграла всі чотири матчі. На другій позиції турнір закінчили дівчата з казахстанського клубу «Олімп», які виграли три зустрічі і поступилися лише завдяки «золотій спробі» майбутньому переможцю турніру.

Жіноча збірна Одеси гостинно прийняла вищезазначених суперниць, програвши дві гри на старті (3:5 майбутнім чемпіонкам і 2:5 - казашкам), проте потім підопічні Крістіни Катілової і Марини Кишмар помітно розігралися, розгромили кишинівський «Concept» (5:1) і київський «Авіатор» (6:2), в результаті завоювавши «бронзу».

Після закінчення ігор відбулася урочиста церемонія нагородження команд і кращих гравців.

Кращим гравцем серед чоловіків організаторами фестивалю був визнаний лідер команди «Kyiv Region Rhinos» Нарек Манукян, серед дівчат - Олена Бозу з кишинівського «Ciorescu», найкориснішими гравцями були визнані Дмитро Мацюк ( «Evolution Beach Boys») і Аліна Аскерова («Olymp» Казахстан).

Призи за найкрасивіші/ефектні спроби отримали Ігор Мішин (UTM) і Марина Кишмар (Жіноча збірна Одеси).

Найяскравіший фестиваль пляжного регбі завершився яскравими фото і вражаючим «третім таймом» на пляжі.

Підсумки турніру:

https://rugby.od.ua/news/v-odesse-sostoyalsya-mezhdunarodnyj-festival-plyazhnogo-regbi-black-sea-rugby-cup-2021-statistika/

rugby.od.ua

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
Українські регбісти посіли 3-є місце на міжнародному турнірі з регбі-15 «RUGBY AMBER CUP»