Новина детально
03 квітня 2021 р.

Валідольний початок: «КРЕДО-1963» ледь не втратив перемогу в матчі з «Поділлям»

На одеському стадіоні «Академія Спорту» сьогодні відбувся поєдинок першого туру чоловічої Суперліги з регбі-15: «КРЕДО-1963» приймав хмельницьке «Поділля».

«Битва призерів» вийшла дуже напруженою, в ній було багато справжньої чоловічої боротьби, не обійшлося без травм і попереджень. А ще інтрига в поєдинку трималася не просто до фінального свистка, а й до останньої активної дії.

Перший тайм досить впевнено виграли одесити, в складі яких спробами відзначилися Руслан Радчук, Роман Кулаківський і Євген Залевський, а Микола Делієргієв успішно пробив реалізацію і штрафний. На все це «Поділля» відповіло лише спробою Віталія Кузнєцова - 20:5.

Здавалося, перемога від «червоних» вже нікуди не дінеться: «перештовхати» їх гості явно не могли, а в обороні одесити помилялися вкрай рідко. Але так було лише в першій половині зустрічі.

Гості з Хмельницького дуже активно почали другий тайм: після перерви «блищав» Вадим Сивак, який і спробою відзначився, і реалізацією після своєї ж спроби, а потім і чітко виконав штрафний - 20:15.

Розуміючи, що ситуація стає напруженою, «КРЕДО» перемістив гру на половину поля бронзового призера минулого сезону. Одна з атак підопічних Дмитра Федишина принесла їм успіх - Микола Делієргієв зумів знайти невеликий простір між гравцями обох команд, і заземлити м'яч в «заліковці» - 25:15.

Здавалося, що на цей раз помітно втомлені гості точно не зможуть відіграти цю різницю в рахунку, але Віталій Кузнєцов оформив дубль, а всюдисущий Вадим Сивак відзначився ще однією реалізацією - 25:22.

Дмитро Федишин пристойно «освіжив» склад, випустивши на поле багатьох молодих хлопців. І один з них - юний Ілля Вода - віддячив наставнику за довіру, записавши на свій рахунок, як виявилося дещо пізніше, вирішальну спробу. Її успішною реалізацією підкріпив Микола Делієргієв - 32:22.

До закінчення зустрічі часу ще було досить, суперники «рубалися» на всіх ділянках поля. Краще в ті хвилини виглядав «КРЕДО-1963», «Поділля» ж виглядало досить важко. Лише кілька його гравців продовжували на рівних битися з господарями поля. І ці кілька гравців зуміли використовувати необов'язкові помилки в обороні «кредівців» на останніх секундах: Олексій Лещенко заніс м'яч у «заліковку» одеситів, зробивши рахунок 32:30, а Вадим Сивак отримав прекрасний шанс вирвати для своєї команди нічию в той момент, коли час поєдинку вже завершився. Але, на жаль для хмельницьких вболівальників, удар Сивака виявився неточним.

У підсумку - 32:30, «вимучена» перемога «КРЕДО-1963». Але, як після гри жартували самі одесити, це значно краще, ніж минулорічна стартова поразка від київського «Антаресу».

«Поділля» ж заробило бонус захисту, хоча, звичайно ж, засмутилося, адже мало відмінний шанс набрати не одне очко, а відразу два.

У наступному турі «КРЕДО» прийме київський «Політехнік». Зустріч пройде в суботу, 10 квітня.

Статистика:

КРЕДО-1963 (Одеса) - ПОДІЛЛЯ (Хмельницький) - 32:30 (20:5)

3 квітня 2021 року. Одеса. Академія Спорту.

Спроби: Руслан Радчук, Роман Кулаківський, Євген Залевський, Микола Делієргієв, Ілля Вода - Віталій Кузнєцов-2, Вадим Сивак, Олексій Лещенко.

Реалізації: Микола Делієргієв-2 - Вадим Сивак-2.

Штрафні: Микола Делієргієв - Вадим Сивак-2.

Попереджені: Кулаківський (КРЕДО-1963), 59 '- Валюс (Поділля), 53', Лещенко (Поділля), 64 '.

rugby.od.ua

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
У Рівному відбувся Відкритий кубок Рівненської області з регбі-7 памꞌяті Героя України Володимира Стельмаха