Новина детально
23 травня 2021 р.

9-й міжнародний турнір «Кубок Посла ПАР в Україні з регбі»

22 травня на столичному стадіоні «Спартак» відбувся 9-й міжнародний турнір «Кубок Посла ПАР в Україні з регбі». Організатором цих змагань став президент Фонду розвитку дитячо-юнацького регбі в Україні Леонід ДЕЙНЕКО разом з Посольством ПАР в Україні за сприяння Федерації регбі України та Київської міської федерації регбі.

Крім київських регбістів в турнірі брали  участь: команда «Африка», до якої увійшли студенти з Камеруну, Конго, Нігерії, Гвінеї та Кот-д’Івуару, команда Міжнародного дитячого центру «Артек», команда Малоснітинського академічного ліцею Фастівського р-ну, команда Єгипетського земляцтва та інші.

З самого початку змагань за регбійними поєдинками уважно спостерігали Посол ПАР в Україні Андре Йоханнес ГРОЕНЕВАЛЬД разом із співробітниками посольства, представники інших країн Африки та численні гості.

Після запеклих поєдинків, суддівською колегією на чолі з головним арбітром Павлом ПІНЧУКОМ були визначені переможці турніру.

У своїй вітальній промові Посол ПАР в Україні відзначив високу майстерність учасників змагань та пообіцяв запросити до Києва в майбутньому році одну із дитячих команд з Південної Африки.

В категорії «Безконтактне регбі» перше місце посіла команда Малоснітинського академічного ліцею Фастівського р-ну  Київської області, друге місце виборола команда київського ліцею «ЛІДЕР» і третє місце у команди МДЦ «АРТЕК».

В категорії «Ветерани» на першому місці жіноча команда «Авіатор», другу сходинку посіли ветерани АТО м. Києва, на третьому місці - команда «Африка» і четвертими стали ветерани АТО м. Житомира.

В категорії контактного регбі переможцями стали регбісти спеціалізованої школи №196 Святошинського р-ну м. Києва, друге місце у київської команди «Ельдорадо–ДЮСШ №24».

Посол ПАР в Україні Андре Йоханнес ГРОЕНЕВАЛЬД особисто вручив Кубки капітанам команд, які посіли призові місця в турнірі. Всі регбісти та тренери - учасники турніру були нагороджені пам’ятними медалями та значками.

Кращими гравцями були визнані – Жданова Наталія (Авіатор), Ротар Даниїл (Ельдорадо-ДЮСШ №24), Мирончук Влад та Мирочко Оксана (Артек), Литвин Владислав та Васьківський Ілля (Мала Снітинка), Осипчук Ігор (Житомир), Корнієнко Катерина та Стапон Дмитро (ветерани м. Києва), Липлянський Єгор (Лідер), Відмик Андрій (с/ш №196), які отримали подарунки та ексклюзивні медалі від Посольства ПАР в Україні. Від Федерації регбі України командам були вручені регбійні м’ячі.

У нагородженні переможців також взяли участь: перший президент Федерації регбі незалежної України, майстер спорту СРСР з регбі Володимир Український, член Ради Федерації регбі України Микола Мовчан, президент Африканської Ради в Україні Діалло Ісса Садіо.

Особлива вдячність за організацію турніру президенту Київської міської федерації регбі Максиму Івановичу БОБОВИКУ та президенту ФРУ Євгену Володимировичу БАЖЕНКОВУ.

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
НАГОРОДЖЕННЯ ЗАСНОВНИКІВ та ВЕТЕРАНІВ РЕГБІ КПІ ім. Ігоря Сікорського