Новина детально
14 березня 2022 р.

Немає інтернету вашого оператора – скористайтеся інтернетом від іншого

Мобільні оператори Vodafone Ukraine, Kyivstar та lifecell спільно з Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України, Міністерство цифрової трансформації України, Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку запустили національний роумінг – можливість бути на зв’язку, якщо мережі вашого оператора не працюють через бойові дії або пошкодження телеком-інфраструктури.

Тепер абоненти можуть користуватися не лише голосовими дзвінками й SMS, а і мобільним 2G/3G інтернетом на швидкості до 512 кбіт/с, щоб обмінюватися повідомленнями в месенджерах або шукати інформацію в інтернеті.

Національний роумінг дозволяє при зникненні зв’язку одного оператора підключатися до мережі іншого. Наразі наявність мобільного інтернету не менш важлива за дзвінки, адже дозволяє бути на зв’язку з близькими онлайн та перевіряти актуальні новини.

Тарифікація послуг у національному роумінгу зберігається відповідно до тарифного плану оператора, послугами якого користується абонент.

Нагадаємо, для абонентів lifecell національний роумінг працює автоматично. Якщо підключення до мережі іншого оператора не відбувається – необхідно здійснити ручні налаштування.

Абоненти Київстар та Vodafone можуть скористатись цією опцією здійснивши ручні налаштування на смартфоні:

Відключити автовибір мережі (на Android: Налаштування – Мобільна мережа (чи Підключення) – Оператор; на iOS: Параметри – Стільникові дані – Вибір мережі).

Знайти й вибрати доступну мережу: Vodafone UA, UA-KYIVSTAR чи lifecell

Якщо зареєструватися не вдалось, треба спробувати ще раз або вибрати іншу мережу.

Перевірити можливість використання мобільного інтернету – відправити повідомлення в месенджері.

Також абонентам важливо раз на день намагатися повернутись до мережі свого оператора!

Ми сильні!

Ми разом!

Ми переможемо!

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
НАГОРОДЖЕННЯ ЗАСНОВНИКІВ та ВЕТЕРАНІВ РЕГБІ КПІ ім. Ігоря Сікорського