Новина детально
16 березня 2022 р.

Шанувальники Hibs допомогли українським сиротам виїхати з Дніпра

Благодійна організація Dnipro Kids Appeal, якою керують шанувальники Hibs, допомогла 30 дітям-сиротам виїхати з українського міста.

Діти, які проживали в трьох різних дитячих будинках в Дніпрі, благополучно прибули до західноукраїнського міста Львів у середу ввечері.

Зі Львова вони намагатимуться перетнути кордон з Польщею. Благодійна організація терміново працює над тим, щоб знайти їм житло, оскільки поки що вони могли забезпечити лише тимчасове житло на одну ніч.

Благодійній організації також вдалося залучити ще 18 дітей-сиріт у потяг сьогодні, і вони працюють над тим, щоб допомогти іншим будинкам дитини евакуюватися з міста.

Хоча наразі в Дніпрі відносно спокійно, медіа-менеджер Dnipro Kids Duncan MacRae вважає, що це, ймовірно, наступна ціль для російських окупантів.

Dnipro Kids був заснований у 2005 році фанатами Hibernian FC після поїздки на матч Кубка УЄФА до українського міста Дніпро.

Шотландські фанати організували благодійний збір для місцевих дітей-сиріт. Після поїздки вони вирішили продовжити свої зусилля та офіційно зареєструватися як благодійна організація.

Протягом багатьох років «Dnipro Kids» допоміг забезпечити охороною здоров’я, одягом, ліжками та іншими предметами першої необхідності шість дитячих будинків міста.

Містер MacRae сказав, що благодійність також зосереджена на тому, щоб «подарувати дітям щасливі спогади».

Члени комітету надсилають дітям-сиротам різдвяні подарунки та подарунки на день народження, а перед Covid вони двічі на рік возили дітей в різні місця України.

Однак, коли в лютому Росія вторглася на територію України, їх турбота була зосереджена на безпеці дітей-сиріт.

Багато членів комітету, включаючи містера MacRae, відвідали дитячі будинки та зустрілися з дітьми, які там живуть.

Він сказав: «Вони абсолютно дивовижні. Кращої групи дітей не зустрінеш, а батьки дитячого будинку, які доглядають за дітьми, справді надихають.

«Вони просто фантастичні люди. Вони ставляться до нас як до рідних».

Говорячи про зусилля благодійної організації з евакуації дітей-сиріт, він відзначив: «Це все одно, що намагатися витягти сім’ю».

«Ми всі дуже віддані своїй справі. Ми зробимо все, що в наших силах».

Містер MacRae сподівається, що їм вдасться перевезти дітей до Шотландії. Однак він сказав: «Щодо візи, щоб допомогти дітям приїхати до Великобританії, все ще існує велика невизначеність».

Протягом останніх двох тижнів 15 000 фунтів стерлінгів було пожертвовано безпосередньо на «Звернення дітей Дніпра», а збір коштів, розпочатий Фондом Hanlon Stevenson, наразі склав £44 500 на благодійність.

Duncan MacRae сказав, що сума пожертвувань була «неймовірною». Він додав: «Ми дійсно цінуємо підтримку кожного, тому що ці діти цього потребують».

Однак він закликав громадськість взяти на себе довгострокові зобов’язання щодо благодійності, сказавши: «Сума грошей, яку люди допомогли нам зібрати, є фантастичною, але спонсори дійсно збираються допомогти, щоб ми могли підтримувати цих дітей місяцями або, можливо, роками».

Зробити пожертву на звернення дітей Дніпра можете за наступним посиланням:

https://justgiving.com/dniproappeal

Ви також можете стати спонсором в розмірі £10 на місяць, скориставшись цим посиланням:

https://dniprokids.com/sponsorship/

www.edinburghnews.scotsman.com

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
Українські регбісти посіли 3-є місце на міжнародному турнірі з регбі-15 «RUGBY AMBER CUP»