Новина детально
11 січня 2018 р.

У Хмельницькому відзначили спортивну еліту міста

П’ятнадцять кращих спортсменів та стільки ж тренерів за вагомі досягнення на престижних всеукраїнських і міжнародних змаганнях у 2017 році отримуватимуть щомісяця 75% від прожиткового мінімуму, що передбачено двома рішеннями виконкому Хмельницької міської ради.

Днями під час зустрічі міського голови Олександра Симчишина зі спортивною громадськістю відбулося урочисте вшанування тих, хто прославляв рідне місто в минулому році.

У «ТОП-15» кращих спортсменів (10 дорослих та 5 юнацького віку) увійшли: Марина Бех (легка атлетика), Інна Грищун та Юрій Мельник (веслування на байдарках і каное), Олександр Пєлєшенко (важка атлетика), Аркадій Карцан, Мгер Оганісян, Владислав Вєтошкін та Анастасія Лісінська (усі - бокс), Владислав Виговський (шахи), Олександр Ястребов (кікбоксинг), Олексій Денін (пляжний волейбол), Аліса Герасименко, (тхеквондо), Дарія Садова (фехтування на шпагах), Вадим Сівак (регбі), Дарина Нагуляк (велоспорт на шосе).

Якщо вручення стипендій спортсменам – справа традиційна, то тренери щомісячні грошові винагороди у вигляді премій отримають вперше. Отож, до їх числа були включені: Гаррій Осєдлевич (військово-спортивне багатоборство), Юрій Чикида (важка атлетика), Анатолій Чумаков та Іван Яструб (бокс), Іван Терещук (волейбол), Валерій Михайловський (тхеквондо), Аркадій Майстер і Андрій Томусяк (веслування на байдарках та каное), Вікторія Кондрут та Віктор Мамчур (велоспорт), Вадим Крушинський (легка атлетика),Олександр Мігунов (регбі), Максим Чайковський та Олег Луговий (кікбоксинг), Віктор Воробель (шахи). Крім них, «Почесну відзнаку Хмельницької міської ради» підготували до ювілею ветерану - майстру спорту з легкої атлетики Ганні Криніній, якій 8 липня 1980 року випала честь запалити вогонь в чаші центрального міського стадіону «Поділля» під час естафети олімпійського вогню напередодні Олімпійських ігор-1980.

«Як правило, ми вітаємо спортсменів та тренерів наприкінці року, - під час урочистостей заявив міський голова Хмельницького Олександр Симчишин.– Але не встигли всіх зібрати і це, напевне, краще, бо сьогодні є можливість всіх побачити». Щоправда, спортивне життя вирує і під час новорічно-різдвяних свят, а тому не всі стипендіати змогли завітати до міськради. Хтось на змаганнях, а хтось готується до них. Олександр Сергійович розповів про плани міської влади на 2018 рік в галузі спорту. Він заявив, що гідні одноразові грошові премії отримуватимуть спортсмени міста також у разі здобуття ними високих місць на світових та європейських форумах. Буде і надалі покращуватись спортивна інфраструктура та здійснюватись закупівля сучасного інвентарю і обладнання. Зокрема завершується виготовлення проектно-кошторисної документації спорткомплексу для ігрових видів на 1200 глядачів на вулиці Зарічанській та боксерського залу на вулиці Пилипчука, зросте кількість багатофункціональних пришкільних майданчиків, а в 2019 році збільшаться розміри щомісячних стипендій та премій спортсменам і тренерам міста.

noc-ukr.org

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
Українські регбісти посіли 3-є місце на міжнародному турнірі з регбі-15 «RUGBY AMBER CUP»