Новина детально
30 жовтня 2017 р.

У Житомирі відбувся турнір з регбі на візках

Цього року на 2-й Відкритий турнір Житомирської області з регбі серед людей з особливими потребами приїхали команди з Житомирської, Київської, Одеської та Рівненської областей.

Змагання стартували 28 жовтня і тривали 2 дні.

 «Регбі на візках – це параолімпійський вид спорту. Він також входить до програми міжнародних змагань “Ігри нескорених” серед військовослужбовців, які отримали травми чи інвалідність. На жаль, збірна команда України не бере участь у параолімпійських іграх. Цей вид спорту тільки набуває розвитку на території України. Одним із засновників по розвитку цього виду спорту став і наш житомирський центр інвалідного спорту. У минулому році ми провели перший турнір, а в цьому – вже Другий обласний турнір, мета якого – залучити не менше 8 команд. Тоді буде повноцінний чемпіонат України. І за підсумками чемпіонату України, керівництво українського центру “Інваспорт” змушене буде виставити команду на чемпіонат Європи, світу, і на параолімпійські ігри. Тобто, ми на шляху становлення до участі у параолімпійських іграх», - розповів начальник Житомирського регіонального центру «Інваспорт» Юрій Панасюк.

Житомир.info

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
Українські регбісти посіли 3-є місце на міжнародному турнірі з регбі-15 «RUGBY AMBER CUP»