Новина детально
26 січня 2018 р.

В Мінмолодьспорту відбулась нарада щодо проведення експерименту із національними спортивними федераціями

25 січня в Мінмолодьспорту відбулась нарада щодо результатів проведення експерименту із національними спортивними федераціями з окремих олімпійських видів спорту.

У заході взяли участь Міністр Ігор Жданов, перший заступник Міністра Ігор Гоцул, Державний секретар Олег Немчінов, президент НОК України Сергій Бубка, представники національних федерацій-учасників експерименту, Адміністрації Президента, Міністерства фінансів, Мінекономрозвитку, Рахункової палати, Державної аудиторської служби, Громадської ради при Мінмолодьспорту.

Представники учасників експерименту – Федерації баскетболу, Федерації легкої атлетики, Федерації стрибків у воду - звітували про результати діяльності з початку його проведення.

Ігор Жданов зазначив, що за час проведення експерименту зроблено великий крок вперед до реальної автономності діяльності спортивних федерацій. Зараз спільним завданням є поглиблення цього напряму роботи:

"Спортивні федерації вже довели свою спроможність працювати в умовах експерименту: проводити спортивні заходи; видавати розпорядчі документи; планувати видатки, працювати з Казначейством, звітувати про витрачання цих коштів.

Отримавши такий досвід, деякі спортивні федерації сьогодні висловлюють готовність взяти ще більше додаткових повноважень (відповідно й додаткове державне фінансування) щодо забезпечення діяльності штатних збірних команд, підвищення кваліфікації кадрів, страхування спортсменів тощо".

Водночас, зазначив Міністр, слід скорегувати результати проведення експерименту. "Підвищення рівня підготовки вітчизняних спортсменів та їх спортивних досягнень на Олімпійських іграх, чемпіонатах світу та Європи" скоріше варто віднести до категорії – наслідки проведення експерименту, а не прямої залежності від форми фінансування. Адже суть експерименту в іншому – це дерегуляція, прості та ефективні механізми взаємодії держави й спортивної федерації.

В свою чергу, Міністерство економіки та Міністерство фінансів підтримують прагнення Мінмолодьспорту виробити новий механізм взаємодії держави та спортивних федерацій, та готові взяти участь у фаховій дискусії та надати експертну допомогу Міністерства у розробки змін до нормативно-правової бази.

Додамо, що з 2018 року до експерименту залучено і Федерацію регбі України.

dsmsu.gov.ua

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
Українські регбісти посіли 3-є місце на міжнародному турнірі з регбі-15 «RUGBY AMBER CUP»