Новость подробно
09 апреля 2019 г.

АРТЕКІВЦІ ВІДЗНАЧИЛИ ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ РЕГБІ!

Вже традиційно, кожної зміни, у Міжнародному дитячому центрі «Артек» проходять змагання з регбі. 6 квітня  за ініціативою Фонду розвитку дитячо-юнацького регбі в Україні при підтримці посольства Франці в Україні, Київського міського відділення НОК України та Федерації регбі України в дитячому центрі були проведені змагання на честь Дня народження регбі – Всесвітнього дня РЕГБІ.

На відміну від дорослої версії гри, регбі-5 – безконтактний і не травматичний. Аби позначити захоплення суперника, потрібно зірвати з нього спеціальну стрічку. У регбі «на стрічках» на поле виходять по п’ять гравців із кожної команди і ще два гравця на заміні. Звідси й назва – регбі-5.
Команди формувались із дітей віком до 14 років та із кожної співдружності було представлено по команді. Змагання проводяться в коловій системі, тобто кожна команда повинна зіграти із іншими, граючи тайми по 7 хвилин. Основним завданням ребгі-5 є стратегічними командними діями занести м'яч за спеціальну залікову лінію противника. Впродовж зміни діти активно тренувались та готувались до змагань, і не дарма, адже змагання були запеклі та багаті драматичних та хвилюючих моментів.

Після усіх таймів та після аналізу проведених ігор маємо такі результати змагань:
1 місце – команда із співдружності «Всемогутні»
2 місце – команда зі співдружності «Перший національний»
3 місце – команда зі співдружності «Всі.Свої»
4 місце – команді зі співдружності «IV легіон»
5 місце – команда зі співдружності «Незламні»

Кращими гравцями турніру були визнані Василь Петрович (Всемогутні), Михайло Дацюк (Перший Національний), Ілля Цирульник(Незламні), Влад Федорук (IV легіон) та Назар Вронський (Всі.Свої).
Боротьба була запекла, в якій навіть переможців визначити було важко. Діти показали свою спритність та швидкість. Але, уважні і справедливі судді під керівництвом Анастасії Штефан з точністю визначили лідерів. Попереду у нас нові змагання, нові рекорди. Тепер діти будуть готуватися до фінального турніру «Франкофонія», який відбудеться 25-26 травня в м. Києві. Як зазначив керівник оздоровчо-спортивного департаменту МДЦ «Артек» Павло Пінчук, регбі на сьогодні є самим улюбленим видом спорту серед дітей Центру.

Вітаємо всіх зі святом РЕГБІ!

Борьба с голодом
 
Get into Rugby
30 сентября 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Видео галерея к новости «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 сентября 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Видео галерея к новости «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
НАГОРОДЖЕННЯ ЗАСНОВНИКІВ та ВЕТЕРАНІВ РЕГБІ КПІ ім. Ігоря Сікорського
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний Олімпійський комітет України
 
Сайт Всемирной Федерации Регби
 
Rugby Europe
 
Федерация регби Одесской области