Новость подробно
04 апреля 2019 г.

У Десантно-штурмових військах ЗС України впроваджений новий олімпійський вид спорту – регбі-7 (ВІДЕО)

Для підвищення фізичних навичок десантників зі швидкості, спритності, витривалості, координації рухів та боротьби, в Десантно-штурмових військах впроваджений новий олімпійський вид спорту – регбі-7. З числа військовослужбовців 95-ої окремої десантно-штурмової бригади – вже створена перша збірна команда ДШВ з цього виду спорту.

Ініціатива даного впровадження в лавах українського десанту належить командувачу Десантно-штурмових військ ЗС України генерал-лейтенанту Михайлу Забродському. До речі, даний вид спорту активно застосовується в багатьох арміях країн світу, в тому числі і НАТО.

Вже протягом місяця, в Житомирі проходить підготовка команди регбістів. Надають їм методичну допомогу сертифіковані тренера та представники Федерації регбі України (ФРУ). А це спортивний директор ФРУ, титулований спортсмен з величезним досвідом, який свого часу керував збірними командами України, кілька років виступав за французькі регбійні команди, п’ятиразовий володар Кубка та чемпіон Іспанії, старший тренер ФРУ Павло Рожков - координатор програми «Gets info Rugby». А також тренери столичної дитячої команди з регбі «Київські соколи» – Роман Горностай та Олег Сморчков.

– Окрім популяризації спорту та здорового способу життя, ми також пропагуємо серед молоді і армійську службу, зокрема в Десантно-штурмових військах, – відзначає Роман Горностай. – Я сам сержант запасу, воював в складі 95-ої бригади у 2014 та 2015 роках. І знаю, що даний вид олімпійського спорту досить потрібний в підготовці десантників.

Начальник фізичної підготовки і спорту командування Десантно-штурмових військ ЗС України підполковник Андрій Палагін повідомив, що на даний час збірна команда посилено тренується, для спортсменів створені всі необхідні умови.

– Вже в цьому місяці, наші регбісти будуть брати участь у чемпіонаті міста Київ. Згодом, від підпорядкованих військових частин будуть відібрані найкращі спортсмени, які пройдуть відповідні збори для подальшої підготовки своїх команд, ¬- розповів підполковник Андрій Палагін. – А влітку цього року, вперше в Десантно-штурмових військах ми плануємо провести чемпіонат з регбі.


www.dshv.mil.gov.ua

Борьба с голодом
 
Get into Rugby
30 сентября 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Видео галерея к новости «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 сентября 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Видео галерея к новости «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
Національна чоловіча збірна України з регбі-15 провела перше тренування перед суботнім матчем зі збірною Швеції
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний Олімпійський комітет України
 
Сайт Всемирной Федерации Регби
 
Rugby Europe
 
Федерация регби Одесской области