Новость подробно
15 декабря 2022 г.

НОК України у 2023 році вдвічі збільшить бюджет на підтримку національних федерацій

Про це повідомив президент Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт 14 грудня під час онлайн-наради з керівниками національних олімпійських федерацій.

Він наголосив, що у 2023-2024 роках нас очікує напружений олімпійський календар: Зимовий Європейський юнацький олімпійський фестиваль (Венеція-Джулія, Італія), ІІІ Європейські ігри (Краків, Польща), Літній ЄЮОФ (Марибор, Словенія), ІІ Всесвітні пляжні ігри (Балі, Індонезія); ІV зимові Юнацькі Олімпійські ігри (Канвон, Південна Корея) та Олімпійські ігри–2024 (Париж, Франція). І результат представлення України на цих змаганнях значною мірою залежить від активної позиції та зацікавленості національних спортивних федерацій у професійній підготовці олімпійців.

«Дуже важливо, аби наш український прапор майорів на різних міжнародних змаганнях. Перемоги наших олімпійців на спортивному олімпі наближають перемогу України над ворогом. Тому прошу всі федерації активно включитись у підготовку до цих стартів. А ми, зі свого боку, будемо посилювати підтримку національних федерацій, у тому числі фінансову», - сказав Вадим Гутцайт.

За попередніми підрахунками, НОК України у 2023 році планує на 50% збільшити бюджет для підтримки федерацій, а саме – адміністративний грант, що становитиме 3,2 млн грн; а також на 30% – фонд підтримки за системою рейтингу, на загальну суму 5,1 млн грн..

Серед інших питань із керівниками федерацій було обговорено низку актуальних питань: відновлення спортивної інфраструктури, повернення молодих спортсменів та тренерів до України, участь федерацій у роботі щодо бану спортсменів із рф і рб та введення персональних санкцій щодо спортсменів та функціонерів країн-агресорів тощо.

noc-ukr.org

Борьба с голодом
 
Get into Rugby
30 сентября 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Видео галерея к новости «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 сентября 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Видео галерея к новости «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
НАГОРОДЖЕННЯ ЗАСНОВНИКІВ та ВЕТЕРАНІВ РЕГБІ КПІ ім. Ігоря Сікорського
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний Олімпійський комітет України
 
Сайт Всемирной Федерации Регби
 
Rugby Europe
 
Федерация регби Одесской области