Новость подробно
13 февраля 2023 г.

Боротьба з регбі?

Тисячі англійських спортсменів підписали петицію з критикою керівників регбі за заборону аматорських ігор. Це вплине на гру спільноти в Англії, тобто на клуби, школи, коледжі та університети як на рівні age-grade, так і на рівні дорослих, включаючи National One devision і нижче в грі серед чоловіків і Championship One і нижче в грі серед жінок.

Понад 16 000 людей підписали петицію із закликом до керівництва збірної Англії з регбі скасувати рішення про заборону прийомів вище пояса в аматорських іграх для підвищення безпеки гравців.

Гравець-любитель Ед Бартлетт сказав, що цей крок перетворить спорт на "фарсове видовище", коли жовті та червоні картки "роздаватимуть, як конфетті", а також збільшить кількість "контактів головою об коліно", а це може спричинити ще більше травм.

Носії м’яча будуть «заохочуватись дотримуватись принципу ухилення» та «уникати пізнього занурення», – йдеться в заяві Футбольного союзу регбі (RFU).

Суддів попросять «зосередитися на діях носія м’яча, а також гравця, який відбиває удар, коли відбувається контакт головою».

Громадські ігри в Англії, тобто клуби, школи, коледжі та університети як на рівні age-grade, так і на дорослому рівні, включаючи Національний дивізіон, постраждали від цього кроку.

Зміна створена для підвищення безпеки гравців та зменшення ризику удару головою (струсу мозку), повідомили в RFU.

Президент RFU Найджел Гіллінгем сказав: «Players' welfare завжди повинен бути в центрі рішень, які ми приймаємо щодо того, як ми граємо в регбі. Докази наших власних досліджень і досліджень у всьому світі чітко показують, що зниження висоти захвату зменшить ризик удару головою та ризик струсу мозку."

Рада RFU, додав він, «одноголосно підтримала це рішення», передбачивши, що гравці будуть використовувати безпечні прийоми, «яких навчають з раннього віку».

Колишній гравець збірної Англії Брайан Мур розповів газеті "The Daily Telegraph" про травми голови, отримані у Франції після того, як у аматорських іграх там заборонили прийоми вище пояса.

Але він також попередив про можливість «зіткнень головами двох гравців, якщо обидва беруть нижчий захват, і голови торкаються колін» за новими правилами.

Колишній гравець збірної Уельсу Лі Джарвіс опублікував у Twitter фотографію з матчу, на якій зображені гравці різного зросту, припускаючи, що вищий гравець більше не зможе боротися з нижчим.

Марк Рінг, ще один колишній міжнародний гравець Уельсу, поскаржився на те, що в цілому погіршується дотримання стандартів.

Але виконавчий директор World Rugby Алан Гліпін привітав "проактивні кроки" RFU. Він пообіцяв, що спорт «ніколи не буде стояти на місці, коли мова йде про добробут та безпеку гравців».

А що ви думаєте про такі нововведення?

Матеріал взято зі статті:

https://news.sky.com/.../rugby-tackling-thousands-sign...

Борьба с голодом
 
Get into Rugby
30 сентября 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Видео галерея к новости «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 сентября 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Видео галерея к новости «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
Українські регбісти посіли 3-є місце на міжнародному турнірі з регбі-15 «RUGBY AMBER CUP»
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний Олімпійський комітет України
 
Сайт Всемирной Федерации Регби
 
Rugby Europe
 
Федерация регби Одесской области