Новость подробно
03 июня 2022 г.

Українці — нація героїв!

З першого дня повномасштабного вторгнення, понад дві тисячі спортсменів захищають Україну від російських окупантів.

Вони вступили до лав ЗСУ, Нацгвардії, тероборони. На війну їх привело велике бажання захищати Україну і всіх нас від російських окупантів, що змусило швидко навчитися військовій справі.

Про це повідомив Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт в ефірі телеканалу «FREEДОМ».

«Українці — нація героїв. Життя не готувало наших спортсменів до того, щоби взяти в руки автомат. На війну їх привело велике бажання захищати Україну і всіх нас від російських окупантів. Це змусило швидко навчитися військовій справі», — сказав Вадим Гутцайт.

Він повідомив, що Мінмолодьспорту вже готує програму повоєнного відновлення сфери фізичної культури і спорту: «Дуже важливо після перемоги повернути всіх спортсменів до великої спортивної родини, щоби вони продовжили захищати Україну на всіх світових турнірах».

На жаль, за 99 днів повномасштабної війни на полі бою та від ворожих снарядів загинули 59 спортсменів: жінок, чоловіків і дітей. У бою загинув чемпіон України та Європи з рукопашного бою Вадим Сотников з позивним «Тренер». До того, як піти на фронт, він був дитячим тренером у Дніпрі. В Ірпені загинув майстер спорту України міжнародного класу з військово-спортивних багатоборств та рукопашного бою, переможець і призер чемпіонатів України, Європи та світу — Ігор Сухих. У захопленому місті він врятував життя двом пораненим цивільним мешканцям, евакуював понад 20 людей. Захищаючи Маріуполь, загинув кікбоксер Максим Кагал. Чемпіон світу і бронзовий призер з кікбоксингу за версією ISKA 2014 служив у легендарному загоні спецпризначення «Азов». За мужність і героїзм Максиму Кагалу присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка».

Вадим Гутцайт висловив щирі співчуття близьким і рідним загиблих Героїв України: «Найкращі сини й доньки України гинуть, захищаючи Батьківщину. Від імені всього міністерства висловлюю щирі співчуття рідним і батькам. Ви виховали справжніх українців, справжніх героїв».

mms.gov.ua

Борьба с голодом
 
Get into Rugby
30 сентября 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Видео галерея к новости «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 сентября 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Видео галерея к новости «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
Національна чоловіча збірна України з регбі-15 провела перше тренування перед суботнім матчем зі збірною Швеції
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний Олімпійський комітет України
 
Сайт Всемирной Федерации Регби
 
Rugby Europe
 
Федерация регби Одесской области