Новость подробно
10 сентября 2022 г.

Вадим Гутцайт: ЗСУ мотивують наших спортсменів на перемоги. Здобуто вже майже 2 тисячі медалей

Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт в ефірі ICTV привітав українців з Днем фізичної культури і спорту, розповів про спортивні досягнення наших спортсменів та підготовку до Олімпійських ігор в Парижі.

«Сьогодні наше професійне свято, я хочу привітати всіх, хто любить спорт і займається ним. Наші спортсмени дивують своїми результатами. Майже 2 тисячі медалей вже вибороли з початку 2022 року! Я всіх вітаю і щиро дякую спортсменам і тренерам за таку складну роботу. Ви — великі молодці», — сказав Вадим Гутцайт.

Українці здобувають медалі майже на кожній світовій та європейській першості, в якій беруть участь. На думку Міністра, на такі досягнення спортсменів мотивують захисники і захисниці України. «Багато факторів успіху, але я думаю, що ключове — це відповідальність спортсменів перед своєю країною та перед воїнами ЗСУ, які боронять нашу країну. Тільки завдяки їм ми маємо змогу тренуватися і змагатися. По-друге, спортивна злість на ворога за всі його злочини проти наших громадян», — сказав Міністр.

Він повідомив, що попри повномасштабну війну спортсмени у плановому режимі готуються до Олімпійських ігор 2024 року. В державному бюджеті передбачені кошти на підготовку членів дорослих збірних команд. Також суттєву допомогу продовжує надавати міжнародна спортивна спільнота.

«Мій тренер завжди мене вчив: підготовка до змагань починається наступного дня після завершення попередніх. Через коронавірус Олімпійські ігри в Токіо були перенесені на рік, тож в нас було лише 3 роки на підготовку. Звісно, вона призупинилася, коли почалася повномасштабна війна. Хочу подякувати всім державним підприємствам —олімпійським центрам і базам, які дали прихисток спортсменам і їхнім родинам. Зараз ми рухаємося тільки вперед — до перемоги на Олімпійських іграх 2024 року», — сказав Вадим Гутцайт.

mms.gov.ua

Борьба с голодом
 
Get into Rugby
30 сентября 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Видео галерея к новости «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 сентября 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Видео галерея к новости «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
У Рівному відбувся Відкритий кубок Рівненської області з регбі-7 памꞌяті Героя України Володимира Стельмаха
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний Олімпійський комітет України
 
Сайт Всемирной Федерации Регби
 
Rugby Europe
 
Федерация регби Одесской области