Новость подробно
12 сентября 2022 г.

Цікаві факти про нашу улюблену гру – РЕГБІ

Цікаві факти про нашу улюблену гру - РЕГБІ:

- Назву гра отримала, завдяки учню місцевого коледжу міста РЕГБІ (Англія) - Вільяму Вебб Еллісу (William Webb Ellis), який схопив м'яча руками та, наперекір тодішнім правилам, кинувся з ним не назад, а до «міста» суперників. Це й послужило поштовхом до виникнення нової гри. Хотіли б побувати у цьому місті?

- Баскетбол! був придуманий у 1891 році американським тренером з регбі Джеймсом Нейсмітом. Оскільки зими в США досить холодні та снігові, то тренуватися на вулиці у цей час гравці не могли. Тому баскетбол спочатку був створений для того, щоб допомагати регбістам підтримувати фізичну форму та ігрові кондиції під час підготовки у залах.

- Друга половина ХХ століття принесла чималу популярність цій грі - тоді багато знаменитостей любили пограти в регбі. Серед них був Ернесто Че Гевара. Навіть суттєві проблеми зі здоров'ям та астма не завадила знаменитому революціонеру активно захоплюватись спортом. Також він увійшов до складу регбійної команди під назвою "Аталайя".

- Завдяки історичному минулому, у багатьох британських країнах цей вид спорту досі називають аристократичним. І хоча зараз цим видом спорту можуть займатися практично всі без винятку, проте ігровий дух того часу і культура залишилися.

Регбі є обов'язковим спортом для кожного чоловіка у королівській родині. Коли настає період змужніння, вони мають пройти таку спортивну школу. Цей метод є частиною відмінного англійського виховання.

Які факти ви вже знали, а які здивували?

Борьба с голодом
 
Get into Rugby
30 сентября 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Видео галерея к новости «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 сентября 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Видео галерея к новости «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
У Рівному відбувся Відкритий кубок Рівненської області з регбі-7 памꞌяті Героя України Володимира Стельмаха
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний Олімпійський комітет України
 
Сайт Всемирной Федерации Регби
 
Rugby Europe
 
Федерация регби Одесской области