Новость подробно
14 мая 2020 г.

Андрій Лещенко: «Власна база - це болісна тема для Хмельницького регбі, 35 років - ні кола, ні двора!»

Голова Федерації регбі Хмельницької області про амбітні цілі на сезон, створення повноцінної регбійної бази та Академії.

- Як тренуються на карантині професійні регбісти з контрактами - це зрозуміло. Але як йдуть справи у аматорів? Чи є якісь способи мотивувати їх підтримувати форму на самоізоляції?

- Найголовніша мотивація для аматорів на самоізоляції - це не перетворити себе в той стан, з якого вже не зможеш вийти! Всі розуміють, що карантин рано чи пізно закінчиться. Тому тренери написали програму тренувань в домашніх умовах, плюс, звичайно ж, крос в лісі.

З 11 травня почалося послаблення обмежень, і гравці в командних видах спорту можуть тренуватися, ми не виняток. Зараз приводимо себе в нормальний стан. Нарешті отримали свій стадіон «Політех», який нам надали в спільне користування ректор ХПК (Хмельницький політехнічний коледж).

- Які взагалі цілі стоять перед «Поділлям» в новому сезоні в регбі-15 і регбі-7?

- У «сімці» однозначно будемо боротися за золоті медалі. У регбі-15 будемо реалістами - з харківським «Олімпом» за 1-е місце поки складно боротися, але так як сезон буде коротким і потрібно менше людського і фінансового ресурсів, можливо, нам вдасться вистрілити.

- Кількість регбістів в Хмельницькому вже дозволяє створити дві повноцінні команди. Чи розглядається варіант піти шляхом Одеси і заявити на чемпіонат України з класичного регбі два колективи?

- Поки немає можливості виставити два колективи, так як у нас поки такої кількості підготовлених регбістів немає. Плюс це буде набагато важче з фінансами, а в них ми поки обмежені.

- Уже традиційно Хмельницький повинен прийняти Кубок України з регбі-7 в кінці серпня. Чи розглядається варіант з перенесенням або скасуванням, якщо Уряд країни і ФРУ не дадуть добро?

- Якщо Уряд не дасть добро провести в заплановані дати, то, звісно, будемо переносити на інший час.

- Нинішній віце-президент Федерації регбі Хмельницької області Олег Плахотнюк раніше говорив про бажання проводити в Хмельницькому більше міжнародних матчів, як клубних, так і збірної України. Як йдуть справи з цією ініціативою?

- Ми хотіли і хочемо проводити відкритий Кубок для всіх бажаючих команд, в тому числі і зарубіжних. Безумовно, це буде набагато більш високий рівень суперників для українських клубів! Але цього року, в зв'язку з карантином, Кубок країни з регбі-7 пройде в стандартному форматі, без запрошення команд з-за кордону.

- Минулого року ви зустрічалися з мером Хмельницького Олександром Симчишиним і обговорювали питання про створення в місті регбійної бази. Чи просунувся цей проєкт далі розмов? І як оцінює перспективу створення в Хмельницькому регбійної академії, як в Харкові?

- Власна база - це болісна тема для Хмельницького регбі, 35 років - ні кола, ні двора! Не знаю, хто буде після мене, але своєю основною метою - вважаю вирішення саме цього завдання! Вже є проблиски і зрушення в цьому питанні. Спільно з ректором ХПК і мером домовилися про створення такої бази і почали перші кроки впровадження проєкту.

Уже зараз власними фінансами облагороджуємо газон стадіону «Політех», готуємо полив, засіюємо поле. Допомагають ветерани та діючі гравці. Далі чекаємо рішення міськради на виділення грошей і масштабну реконструкцію аж до нормальних трибун, гумових бігових доріжок і роздягалень.

Щодо Академії - поки немає думок, але як тільки у нас буде своя база, думаю, Академія - це реальність!

rugger.info

Борьба с голодом
 
Get into Rugby
30 сентября 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Видео галерея к новости «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 сентября 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Видео галерея к новости «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
Українські регбісти посіли 3-є місце на міжнародному турнірі з регбі-15 «RUGBY AMBER CUP»
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний Олімпійський комітет України
 
Сайт Всемирной Федерации Регби
 
Rugby Europe
 
Федерация регби Одесской области