Новость подробно
28 июня 2023 г.

ДАНИЛО КОЗАК: «ДЕБЮТ ЗА ЗБІРНУ УКРАЇНИ – ЦЕ КРУТІ ЕМОЦІЇ»

Перший тур чемпіонату Європи з регбі-7, що відбувся у хорватському Загребі, виявився успішним як і для чоловічої, так і для жіночої збірних України. Дівчата у фіналі перемогли Туреччину – 17:5, а хлопці Хорватію – 41:5. Єдиним представником львівського «Сокола» у складі чоловічої команди був Данило Козак. Виклик у національну збірну Козак-молодший отримав вперше (за «Сокіл» виступає старший брат Данила Остап). Враженнями від дебюту у складі національної збірної України з регбі-7 та від максимального результату збірної Данило поділився з журналістом Kamp-Sport.

- В загальному враження від поїздки в Загреб чудові. Ця поїздка виявився емоційною не тільки для мене, а й для усієї команди, - починає розмову Данило Козак. – Перед офіційними матчами чемпіонату Європи з командою їздили на море в Рієку. Перед офіційними матчами була можливість прогулятися Загребом. Там також мали навчально-тренувальні збори. Працювали з м’ячами, відпрацьовували тактико-технічні дії. Думаю, що збори згуртували команду та допомогли їй як слід підготуватися до офіційних матчів. В команді була хороша комунікація, усі підтримували один одного.

- Ти вперше у кар’єрі отримав виклик до національної збірної України. Чи були хвилювання?

- Можу сказати, що я був впевнений у своїх силах. Відчував, що можу підсилити команду та показати певний результат.

- У Загребі національна збірна України з регбі-7 зіграла шість офіційних матчів. Як пройшли всі поєдинки?

- Ми перемогли в усіх матчах. Найскладнішою була перша гра з поляками. Хлопці не були такими зіграними. Були напружені різні моменти.

- У складі збірної України ти дебютував проти Люксембургу.

- Так, це був мій дебют. Це круті емоції. На жаль, наступного дня у матчі проти Данії я травмувався – надрив зв'язок гомілкостопа. Після цього я вже не грав, хоча замін у нас було мало. Двоє гравців травмувалися у Львові на чемпіонаті України. Також у Львові травмувався гравець «Сокола» Даниїл Гапон і не поїхав грати за збірну. Результативними діями у матчі проти Люксембурга я не відзначився, здебільшого працював на оборону.

- Як інші матчі склалися для України?

- Після поляків було уже легше. Фінал з хорватами склався для нас доволі легко. Нам треба було розігратися.

- Що відчував, коли вперше вийшов на поле у футболці збірної України?

- Перед тим як вийти на поле, звісно, мандраж був. Але то лише до першого захвату чи контакту. Це все швидко проходить. Емоції класні.

- Чи здивував тебе виклик у збірну України?

- Можна сказати, що це приємна несподіванка, але я до цього був готовий. Знаю, що тренер Дмитро Федишин слідкував за мною в чемпіонаті України.

- Чи слідкували за іграми дівчат у Загребі?

- Звісно. Ми їх підтримували, а вони нас. Ми часто вигукували з трибун патріотичні гасла. Звичайно, круто, що дівчата також виграли усі матчі.

- На початку липня у Будапешті відбудеться другий тур чемпіонату Європи з регбі-7 у дивізіоні Trophy. Чи дозволить тобі травма, отримана у Загребі, там зіграти?

- Зараз відновлююся. Думаю, на другий тур буду готовий. Я уже можу ходити. Є ще час відновитися до зборів. Надіюся, скоро буду бігати.

- З твоїх слів зрозуміло, що третій тур чемпіонату України з регбі-7 ти пропустиш.

- Так. Наразі головне відновитися від травми.

- У «Сокола» уже майже немає шансів потрапити в призову трійку за підсумками чемпіонату України з регбі-7. Як хлопцям на цей тур шукати мотивацію?

- Треба грати в свою улюблену гру, награвати різні комбінації та старатися вигравати. Не важливо, що в призи ми уже не потрапимо, але потрібно старатися вигравати. Завжди класно відчувати смак перемоги. Це азарт та адреналін.

- Повернемось ще до справ збірної. Які очікування від ігор в Будапешті?

- Звісно, сподіваємось на максимальний результат. Думаю, що там буде складніше, оскільки суперники нас трохи вже будуть знати, відповідно будуть перекривати ключових гравців. Можу всіх запевнити, що було непросто у першому турі. Щодо суперників, та гратимемо з Латвією, Болгарією та Польщею. Думаю, найсильнішою з цих команд є Польща, але недооцінювати нікого не можна.

kamp-sport.com

Борьба с голодом
 
Get into Rugby
30 сентября 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Видео галерея к новости «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 сентября 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Видео галерея к новости «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
НАГОРОДЖЕННЯ ЗАСНОВНИКІВ та ВЕТЕРАНІВ РЕГБІ КПІ ім. Ігоря Сікорського
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний Олімпійський комітет України
 
Сайт Всемирной Федерации Регби
 
Rugby Europe
 
Федерация регби Одесской области