Новость подробно
04 апреля 2022 г.

Робота Федерації регбі Донецької області в умовах воєнного стану

Війна, яка прийшла в Україну (а на Донбасі вона не припинялася з 2014 року), змусила на деякий час забути про заняття своїм улюбленим видом спорту - регбі.

На сьогоднішній день 5 регбістів Донеччини знаходяться у лавах Збройних сил України,  ще 2 – у територіальній обороні. Інші спортсмени активно долучаються до волонтерського руху у Покровську та Селидовому.

Яскравим прикладом мужності є екс-гравець PK "Тигри Донбасу" м. Донецьк, екс-гравець Національної збірної команди України, майстер спорту України Анатолій Єгоров, який сьогодні боронить місто-герой Маріуполь, який став справжнім символом незламності i нескореності та професіоналізму наших воїнів!

У свої 18 років долучився до складу територіальної оборони свого рідного міста Селидове Давид Зазімко, член збірної команди Донецької області PK "Твердий знак", бронзовий призер Чемпіонату України з регбі-7 серед юніорів U-18 2021 року, кандидат до юніорських збірних команд України з регбі-7.

Що стосується спортсменів молодших вікових категорій, то приблизно 2/3 від загальної кількості спортсменів разом із родинами вимушені були виїхати в більш безпечні регіони України та за кордон.

Маємо гарні звістки від спортсменів з Маріуполя, які майже тиждень були не на зв'язку та переховувались від обстрілів у підвалах майже без води, їжі, тепла, світла, мобільного зв'язку. Наразі вони виїхали i їхньому життю та здоров'ю нічого не загрожує.

Тренерський склад намагається зі всіма тримати зв'язок та допомагати знаходити дитячі регбійні команди для підтримки спортивної форми у Польщі, Італії, Болгарії, Латвії, Данії, Голландії та інших країнах Європи.

Та навіть серед наших дітей є приклади прояву не по-дитячому чоловічого характеру та щирого бажання допомагати бійцям 3CY та своїм батькам у складний час. 11-ти річний Максим Гайдученко з Покровська, гравець юнацької збірної Донецької області PK "Твердий знак" став справжнім маленьким героєм сучасності в очах мешканців Чернівців та далеко за його межами:

https://m.facebook.com/groups/ict.in.ua/permaIink/5371765762847331/

https://www.instagram.com/tv/Cb4h-YZAEBG/?utm%20medium=copy_Iink

Позиція керівництва Федерації регбі Донецької області як в 2014 році, так і в 2022-му є однозначною:

1. росія - країна агресор.

2. путін - військовий злочинець.

3. В Україні від6увається геноцид українського народу з боку рашистських окупантів.

Слава Україні! Вперед до нашої спільної Перемоги!

Борьба с голодом
 
Get into Rugby
30 сентября 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Видео галерея к новости «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 сентября 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Видео галерея к новости «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
У Рівному відбувся Відкритий кубок Рівненської області з регбі-7 памꞌяті Героя України Володимира Стельмаха
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний Олімпійський комітет України
 
Сайт Всемирной Федерации Регби
 
Rugby Europe
 
Федерация регби Одесской области