Новость подробно
21 июля 2023 г.

«Ця світла душа була усюди, де потребували люди його допомоги»: у Чернігові поховали воїна Олексія Дяговця

20 липня у Чернігові поховали президента Федерації регбі Чернігівської області, капітана команди «Камелот», військового Олексія Дяговця. Він загинув 14 липня під час виконання бойового завдання на Херсонщині. Про це повідомили в Чернігівському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки.

До Збройних сил України Олексій служив у поліції – спочатку в патрульній. Після служби в Києві 2018 року він став заступником начальника управління в Чернігові. Таким його згадують колишні колеги.

«Він був настільки тактовним, настільки стриманим, настільки виваженим. Завжди з повагою ставився абсолютно до кожного патрульного. Він називав абсолютно кожного колегу по батькові», — розповіла начальниця відділу патрульної поліції області Аліна Чемерис.

Через кілька років Олексій очолив управління превентивної діяльності Головного управління Нацполіції в області. У липні 2022 року він давав інтерв’ю своїм колегам, згадував початок повномасштабної війни. Розповідав, що вони готувалися до вторгнення росіян з 23 лютого.

«Ми проводили нараду, планували виставлення блокпостів навколо міста Чернігова для фільтрації людей, які їздять, тому що заходила інформація про групи ДРГ, які ще раніше заїхали для збору інформації, передачі окупантам. Тому 23-го майже цілий день ми провели з планування, розрахунків, виставлення блокпостів. Закінчили ми цю роботу о першій годині ночі з 23-го на 24-те і, в принципі, 23-го я залишився ночувати в управлінні, в себе на базі. 24-го, початок п’ятої години ранку, мене розбудив мій заступник і каже: «Почалося», — такі слова говорив Олексій Дяговець.

Він був одним із тих, хто став на захист Чернігова. Після деблокади міста в інтерв’ю Сергію Ломосі розповідав, як він змінився під час війни.

«Це взагалі цінності. Абсолютно змінилися від того, що цінував раніше і те, що цінуєш зараз. Інший момент – зовсім по-іншому відкриваються люди, яких ти знав і вважав, що ти знаєш їх добре, але війна відкриває всю сутність особистості. Багато хто помінявся в гіршу сторону. А люди, яких ти не знав або думав про них інакше, проявили себе позитивно. І я цим задоволений».

До служби в поліції Олексій Дяговець викладав фізичне виховання у нинішньому Національному університеті «Чернігівська політехніка».

«Як колега, він завжди був дуже життєрадісний, дуже енергійний. Завжди запалював. Ми активно дружили в соціальних мережах, фейсбуці. Якось дуже складно взагалі думати, говорити про нього в минулому часі, тому що це людина майбутнього. Кожен раз, коли дивився його якісь дописи, пости, це був твердий рух вперед, в майбутнє. Хотілося, щоб саме такі люди були в майбутньому України», — розповів викладач Національного університету «Чернігівська політехніка» Володимир Базилевич.

2013 року Олексій відкрив Федерацію регбі в Чернігівській області. Займався цим видом спорту професійно.

«Ця світла душа не тільки грала в регбі, ця світла душа була усюди, де потребували люди його допомоги. Він був людиною, яка відгукалася на будь-який виклик, на будь-яку проблему, і він завжди посміхався», — сказав член ради Федерації регбі України Дмитро Самойленко.

На початку 2023 року Олексій пішов служити до ЗСУ. За інформацією терцентру комплектування та соціальної підтримки, загинув 14 липня під час виконання бойового завдання на Херсонщині. Йому було 36. У нього залишилася дружина та двоє доньок.

Поховали Олексія на чернігівському кладовищі «Яцево».

Детальніше — дивіться у сюжеті:

https://www.youtube.com/watch?v=f6tTviJ9PJ8

cn.suspilne.media

Борьба с голодом
 
Get into Rugby
30 сентября 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Видео галерея к новости «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 сентября 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Видео галерея к новости «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
НАГОРОДЖЕННЯ ЗАСНОВНИКІВ та ВЕТЕРАНІВ РЕГБІ КПІ ім. Ігоря Сікорського
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний Олімпійський комітет України
 
Сайт Всемирной Федерации Регби
 
Rugby Europe
 
Федерация регби Одесской области