Новость подробно
17 августа 2022 г.

Ірина БАЙКУЛ: «Після закінчення війни плакатиму від щастя»

Регбістка збірної Одеси Ірина Байкул в ексклюзивному інтерв’ю Rugby.od.ua розповіла про те, як зустріла повномасштабну війну, про свій настрій, виїзд на деякий час за кордон та про те, як сумує за регбійними матчами.

– Іринко, як настрій? Тримаєшся?
– Настрій – нормальний. Звичайно, тримаюся, у нас немає іншого вибору!

– Так, під час війни треба триматися та підтримувати один одного. Розкажи, яким було твоє 24 лютого, коли в Україні почалася повномасштабна війна?
– 24 лютого я була вдома, прокинулася після телефонного дзвінка близької для мене людини. Спочатку не повірила у те, що почалася повномасштабна війна, сподівалася на те, що це – лише сон. Навіть мої батьки, без зайвих думок, зранку спокійно збиралися на роботу. Втім, пізніше стало зрозуміло, що все це – не сон.

– Як відреагувала на всі ці жахіття?
– Мені дуже важко переживати цю ситуацію у нашій країні, чесно кажучи. Але я намагаюся думати про війну якомога менше, відволікатися від неї усіма можливими способами.

– Багато хто з дівчат виїхав за кордон на початку війни, а ти залишалася в Одесі. Лише влітку, судячи зі світлин, трішечки «помандрувала» Європою. Розкажи про це!
– Так, з України я виїхала буквально на місяць у червні. Я їздила до Польщі, аби потрапити на чемпіонат Європи серед жіночих команд дивізіону «Championship». Також підтримувала наших хлопців, нашу юніорську збірну України на чемпіонаті Європи. Звичайно, трішечки вдалося відволіктися від війни у нашій країні. В цілому, змогла поєднати приємне з корисним.

– Коли після початку широкомасштабної російсько-української війни ти почала тренуватися?
– Тренування я поновила 21 березня, коли ми потроху почали ходити до тренажерного залу. Пізніше почали займатися на полі, під час моєї «мандрівки» також працювала над собою, оскільки без тренувань дуже важко. А коли потренуєшся – настрій одразу підіймається догори! (посміхається)
Зараз намагаюся регулярно відвідувати заняття, до останнього сподіваюся на те, що цього року буде організовано хоча б якісь турніри в Україні.

– А як щодо навчання? Вдавалося нормально вчитися під час війни? До речі, де навчаєшся?
– Я навчаюсь у Південноукраїнському педагогічному університеті імені Ушинського на спеціальності «фізична культура та спорт», планую бути тренером! (посміхається) Навчання у другому семестрі проходили лише дистанційно, отже, продовжувала вчитися, усі іспити склала на «п’ятірку» за п’ятибальною шкалою.

– Відчуваю, що ти дуже скучила за регбі… Давно не грала?
– Я дуже скучила за регбі, хочеться вже вийти на поле, зробити багато класних захватів та відзначитися яскравими спробами! Коли грала востаннє? Коли наша жіноча збірна Одеси відіграла турнір «Concept sevens» у Молдові минулого року. Ми посіли перше місце, привезли додому кубок… А після цього – пауза, яка продовжується…

– Ми усі сподіваємося на те, що скоро скінчиться війна та ви зможете спокійно грати у регбі. А ти вже думала, що зробиш у той самий день, коли стане зрозуміло, що війна позаду, ми – вільні та незалежні від рашистів?
– Насправді, дуже важко відповісти на це питання, але, гадаю, я плакатиму від щастя, що все, нарешті, це закінчилося.

rugby.od.ua

Борьба с голодом
 
Get into Rugby
30 сентября 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Видео галерея к новости «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 сентября 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Видео галерея к новости «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
НАГОРОДЖЕННЯ ЗАСНОВНИКІВ та ВЕТЕРАНІВ РЕГБІ КПІ ім. Ігоря Сікорського
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний Олімпійський комітет України
 
Сайт Всемирной Федерации Регби
 
Rugby Europe
 
Федерация регби Одесской области