Новость подробно
10 июня 2020 г.

6 порад від професора спортивної психології: як залишатися позитивним під час карантину

Національний олімпійський комітет реалізує політику всебічної підтримки українських атлетів. Поряд з фінансовим сприянням розвитку видів спорту, виплати стипендій та адміністративних грантів, велика увага приділяється просвітницькій роботі та соціальній активності атлетів, зокрема через залучення олімпійців до освітніх програм задля отримання нових знань та досвіду, участі в різноманітних челенджах, соціальних кампаніях тощо.

Зважаючи, що пандемія коронавірусу  вплинула  на повсякденний режим кожного, наразі важливо залишатися позитивним та #mentallyfit. Це легко зробити, дбаючи про своє психічне та фізичне здоров'я. Пропонуємо зосередимося на головних підказках професора, який спеціалізується на психологічній підтримці спортсменів - Пола Віллемана. Ці шість основних моментів допоможуть кожному знайти рівновагу  у складні часи.

1. Оберіть надійні канали інформації

Поширення коронавірусу - це, звичайно, головна новина. Щодня на вашому шляху з'являється величезна кількість інформації. Тож, важливо, мати  достовірні джерела, які ви можете перевіряти два-три рази на день. Але переконайтеся, що не споживайте занадто багато інформації, оскільки це може призвести до почуття переповненості або,  навіть,  безпорадності.

Щоб дізнатися, чи важлива нова інформація для вас як для спортсмена, запитайте себе: “Що це означає для мене та мого оточення?"

Ось кілька надійних джерел новин в олімпійському русі, які можуть допомогти. 

https://www.olympic.org/athlete365/international-federation-updates/

2. Керуйте своїми думками

Нормально відчувати певну розгубленість та тривогу в цій ситуації. Переконайтеся, що ви залишаєтесь над цим, активно контролюючи свої думки. Ви повинні визнати, що не завжди можете контролювати ситуацію, але у вас є можливість вживати певних заходів, які можуть вирішити проблеми, щоб зберегти життя максимально структурованим.

Негативні думки та почуття наразі виникають у кожного, але уникайте приділяти їм занадто багато уваги. Спробуйте переключити свою її, зосередившись на слові, думці чи поведінці, які активно допомагають вам розслабитися, відпустити й прожити своє повсякденне життя.

Один з методів, яким ви можете скористатися, є «456». Чотири рази на день ви повинні вдихнути протягом п’яти секунд, а потім видихнути протягом шести секунд, повільно опускаючи плечі. Це допоможе зняти напругу

3. Пристосуйтесь до вашого нового оточення

Складіть план, який допоможе адаптуватися до таких заходів як соціальна ізоляція, не потискуючи руки та регулярно миючи руки. Візуалізація того, як ви будете поводити, може допомогти вам продовжувати свою щоденну діяльність і боротися з відчуттям, що чогось не вистачає або що ви дієте брутально чи недоброзичливо.

Здається, просто, але ти це робиш? Ось як правильно мити руки 

https://vimeo.com/402561650

4. Слідкуйте за майбутнім

У всіх вас будуть певним чином складені графіки тренувань та змагань. Переконайтеся, що ви регулярно спілкуєтесь зі своїм тренером та оточенням про те, як організувати щоденні тренуваннями. Але крім того вчіться зберігати позитивні думки та емоції. Згодом події та змагання повернуться, тому докладіть максимальних зусиль, щоб бути готовими до цього моменту.

Частину цього можна зробити, встановивши нові, конкретні цілі, які впишуться у  повсякденне життя. Знайдіть реалістичні та досяжні цілі, які ви обговорювали зі своїм тренером та плануєте досягти їх за допомогою щоденних занять.

5. Відточуйте свої навички онлайн-спілкування 

Хоча фізично ізолювати себе тепер може бути реальністю для вас, одна з найважливіших речей, яку ви можете зробити за цей час, - це розмовляти з іншими віддалено, і нам пощастило жити в епоху, коли ми можемо легко спілкуватися з іншими людьми в цифровому форматі.

Ділитися своїми думками та почуттями з іншими - важлива частина буття людини. Це зробити набагато складніше в Інтернеті, але підтримувати регулярний контакт зі своїм оточенням та іншими важливими для тебе людьми є життєво важливим для того, щоб залишатися #mentallyfit.

6. Спирайтеся на власну мережу

Ця ситуація може змусити вас почувати себе неспокійно, дратівливо або навіть невпевнено. Іноді це також може призвести до відчуття відсутності контролю, поведінки уникнення, порушеного сну, тривоги або навіть паніки.

В цей час можливо ви не завжди зможете спілкуватися  мовою тіла, але переконайтеся, що зможете розмовляти з іншими. Діліться своїми проблемами, а також повсякденними справами, це допоможе вам зберегти стабільність, а контакт з ліцензованим фахівцем з психічного здоров’я допоможе вам впоратися з психологічним впливом ситуації.

Будьте частиною рішення, знявши свою діяльність та поділившись із фанатами; це може бути терапевтично і для вас.

Щоб отримати конкретні поради від Всесвітньої організації охорони здоров’я щодо боротьби з COVID-19 перейдіть за посиланням: 

https://www.olympic.org/athlete365/well-being/who-advice/

noc-ukr.org

Борьба с голодом
 
Get into Rugby
30 сентября 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Видео галерея к новости «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 сентября 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Видео галерея к новости «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
Національна чоловіча збірна України з регбі-15 провела перше тренування перед суботнім матчем зі збірною Швеції
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний Олімпійський комітет України
 
Сайт Всемирной Федерации Регби
 
Rugby Europe
 
Федерация регби Одесской области