Новость подробно
08 августа 2022 г.

Вадим Гутцайт: «росіян та білорусів не повинно бути на міжнародних аренах. Боротимемося за це, скільки буде необхідно»

російських та білоруських спортсменів не має бути на міжнародних аренах. Це однозначна позиція, яку Мінмолодьспорту відстоюватиме стільки, скільки буде необхідно. На цьому наголосив в ефірі телемарафону «Єдині новини» Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт.

Міністр нагадав, що місяць тому під час Саміту міністрів спорту, була підписана спільна заява, яка, попри позицію України, допустила нейтральний статус для росіян та білорусів.

«Я був проти цього, тому виступив та закликав усіх міжнародних партнерів нас підтримати. На жаль, міністри спорту країн- учасників Саміту цей документ підписали. Особисто я такі заяви ніколи підписувати не буду. Мінмолодьспорту і, впевнений, уся спортивна спільнота і взагалі всі українці — проти участі спортсменів країн-агресорів на міжнародних змаганнях. І крапка», — наголосив Вадим Гутцайт.

Міністр зазначив, що після початку повномасштабної війни рф проти України Міністерство разом зі всіма українськими спортивними федераціями направляло листи до міжнародних федерацій із закликом підтримати відсторонення спортсменів країн-агресорів від участі в міжнародних змаганнях, а також позбавити рф і рб права на організацію міжнародних змагань.

«Хочу подякувати всім міжнародним федераціям та Міжнародному олімпійському комітету, який засудив війну росії проти України та дав рекомендації відсторонити всіх російських та білоруських спортсменів від міжнародних змагань, а також позбавити їх права проведення спортивних заходів», — сказав Міністр.

Втім деякі федерації подекуди досі допускають спортсменів країн-агресорів до змагань, зокрема місяць тому Міжнародна федерація дзюдо допустила росіян до міжнародних змагань в Монголії.

У відповідь українська збірна бойкотувала ці змагання, а Мінмолодьспорту спільно з президентом національної федерації дзюдо, президентом Національного олімпійського комітету Сергієм Бубкою і Міжнародним олімпійським комітетом вкотре звернулися до Міжнародної федерації з вимогою більше не допускати спортсменів країн-агресорів.

«Росіяни шукають різні шляхи, щоб під прапорами різних країн, чи під нейтральним прапором бути на змаганнях. А це для нас неприпустимо, і я буду боротися, щоб під час війни, коли гинуть наші хлопці, у такі тяжкі часи для нашої країни, ми не бачили спортсменів з рф та рб на міжнародних змаганнях», — наголосив Вадим Гутцайт.

mms.gov.ua

Борьба с голодом
 
Get into Rugby
30 сентября 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Видео галерея к новости «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 сентября 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Видео галерея к новости «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
У Рівному відбувся Відкритий кубок Рівненської області з регбі-7 памꞌяті Героя України Володимира Стельмаха
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний Олімпійський комітет України
 
Сайт Всемирной Федерации Регби
 
Rugby Europe
 
Федерация регби Одесской области