Новость подробно
14 мая 2020 г.

Андрій Лещенко: «Власна база - це болісна тема для Хмельницького регбі, 35 років - ні кола, ні двора!»

Голова Федерації регбі Хмельницької області про амбітні цілі на сезон, створення повноцінної регбійної бази та Академії.

- Як тренуються на карантині професійні регбісти з контрактами - це зрозуміло. Але як йдуть справи у аматорів? Чи є якісь способи мотивувати їх підтримувати форму на самоізоляції?

- Найголовніша мотивація для аматорів на самоізоляції - це не перетворити себе в той стан, з якого вже не зможеш вийти! Всі розуміють, що карантин рано чи пізно закінчиться. Тому тренери написали програму тренувань в домашніх умовах, плюс, звичайно ж, крос в лісі.

З 11 травня почалося послаблення обмежень, і гравці в командних видах спорту можуть тренуватися, ми не виняток. Зараз приводимо себе в нормальний стан. Нарешті отримали свій стадіон «Політех», який нам надали в спільне користування ректор ХПК (Хмельницький політехнічний коледж).

- Які взагалі цілі стоять перед «Поділлям» в новому сезоні в регбі-15 і регбі-7?

- У «сімці» однозначно будемо боротися за золоті медалі. У регбі-15 будемо реалістами - з харківським «Олімпом» за 1-е місце поки складно боротися, але так як сезон буде коротким і потрібно менше людського і фінансового ресурсів, можливо, нам вдасться вистрілити.

- Кількість регбістів в Хмельницькому вже дозволяє створити дві повноцінні команди. Чи розглядається варіант піти шляхом Одеси і заявити на чемпіонат України з класичного регбі два колективи?

- Поки немає можливості виставити два колективи, так як у нас поки такої кількості підготовлених регбістів немає. Плюс це буде набагато важче з фінансами, а в них ми поки обмежені.

- Уже традиційно Хмельницький повинен прийняти Кубок України з регбі-7 в кінці серпня. Чи розглядається варіант з перенесенням або скасуванням, якщо Уряд країни і ФРУ не дадуть добро?

- Якщо Уряд не дасть добро провести в заплановані дати, то, звісно, будемо переносити на інший час.

- Нинішній віце-президент Федерації регбі Хмельницької області Олег Плахотнюк раніше говорив про бажання проводити в Хмельницькому більше міжнародних матчів, як клубних, так і збірної України. Як йдуть справи з цією ініціативою?

- Ми хотіли і хочемо проводити відкритий Кубок для всіх бажаючих команд, в тому числі і зарубіжних. Безумовно, це буде набагато більш високий рівень суперників для українських клубів! Але цього року, в зв'язку з карантином, Кубок країни з регбі-7 пройде в стандартному форматі, без запрошення команд з-за кордону.

- Минулого року ви зустрічалися з мером Хмельницького Олександром Симчишиним і обговорювали питання про створення в місті регбійної бази. Чи просунувся цей проєкт далі розмов? І як оцінює перспективу створення в Хмельницькому регбійної академії, як в Харкові?

- Власна база - це болісна тема для Хмельницького регбі, 35 років - ні кола, ні двора! Не знаю, хто буде після мене, але своєю основною метою - вважаю вирішення саме цього завдання! Вже є проблиски і зрушення в цьому питанні. Спільно з ректором ХПК і мером домовилися про створення такої бази і почали перші кроки впровадження проєкту.

Уже зараз власними фінансами облагороджуємо газон стадіону «Політех», готуємо полив, засіюємо поле. Допомагають ветерани та діючі гравці. Далі чекаємо рішення міськради на виділення грошей і масштабну реконструкцію аж до нормальних трибун, гумових бігових доріжок і роздягалень.

Щодо Академії - поки немає думок, але як тільки у нас буде своя база, думаю, Академія - це реальність!

rugger.info

Борьба с голодом
 
Get into Rugby
30 сентября 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Видео галерея к новости «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 сентября 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Видео галерея к новости «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
НАГОРОДЖЕННЯ ЗАСНОВНИКІВ та ВЕТЕРАНІВ РЕГБІ КПІ ім. Ігоря Сікорського
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний Олімпійський комітет України
 
Сайт Всемирной Федерации Регби
 
Rugby Europe
 
Федерация регби Одесской области