Новость подробно
15 сентября 2023 г.

Військовий з Тернополя у відпустці відновив тренування з реґбі (ФОТО, ВІДЕО)

Вперше від початку повномасштабної війни тернополянин прийшов у відпустку і одразу на тренування. Військовослужбовець Збройних сил України Віктор Артемович до того, як став на захист України, був гравцем реґбійної команди "Терен". Під час відпочинку вдома, долучається до тренувань команди, щоб відновити, втрачені за півтора року навички гри.

На одному зі стадіонів Тернополя тренується реґбійна команда "Терен". Вправи з м’ячем виконує 23-річний Віктор Артемович. Він вперше від початку повномасштабної війни прийшов у відпустку. Чоловік служить в одному з підрозділів Збройних сил України. Тернополянин каже, більше півтора року не бігав з м’ячем.

"Прийшов побачити хлопців, з якими раніше займався. Зараз їх залишилося дуже мало. Прийшов побачити друзів, тренера. Раніше хлопців старших було набагато більше. У нас була команда нормальна. Нас бігало завжди десь 15-20 чоловік, а зараз дітьми в перемішку".

Гравець юнацької команди "Терен" Арсен Гавдьо грав разом з Віктором в одному складі команди до того, як він пішов до війська.

"Стиль не змінився, але видно, що фізично більше підготовлений. Він намагається, видно, що дивиться і не забуває про гру. Трішки він втратив вправність".

Доросла команда "Терену" від початку повномасштабної війни припинила виступи у чемпіонаті України через те, що частина гравців пішли захищати країну, розповів тренер команди Володимир Крутовський. Чоловік каже, колишні гравці клубу, коли приходять у відпустку, приєднуються до тренувань так, як Віктор Артемович.

"Ніхто не знав, що він до нас прийде. Я знав, а хлопці не знали. Я нікому нічого не говорив. Він прийшов на тренування. Всі ще бачили, як він ще грав за нашу тернопільську команду. А тут він вже воює, захищає нас, але при цьому всьому він не забуває про реґбі. Для хлопців це дуже важливо, бо вони бачать, що в любій ситуації можна пам’ятати про свій улюблений вид спорту, коли ти любиш це, коли ти хочеш це грати".

Віктор Артемович розповів, після війни планує продовжити грати реґбі.

suspilne.media

Борьба с голодом
 
Get into Rugby
30 сентября 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Видео галерея к новости «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 сентября 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Видео галерея к новости «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
Національна чоловіча збірна України з регбі-15 провела перше тренування перед суботнім матчем зі збірною Швеції
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний Олімпійський комітет України
 
Сайт Всемирной Федерации Регби
 
Rugby Europe
 
Федерация регби Одесской области