Новость подробно
13 марта 2021 г.

Антидопінгова програма перед Іграми в Токіо-2020 стане найбільшою в історії

137-а сесія Міжнародного Олімпійського Комітету, в роботі якої беруть участь і представники України, члени МОК, олімпійські чемпіони – президент НОК Сергій Бубка та віцепрезидент НОК Валерій Борзов, отримала оновлену інформацію про антидопінгову діяльність від Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) так Міжнародного агентства з тестування (ITA). Ці дві організації працюють пліч-о-пліч, щоб захистити чистий спорт і цілісність Олімпійських ігор Токіо-2020 цього літа.

Під час свого звіту голова Ради Фонду ITA доктор Валері Фурнейрон підтвердила сесії, що ITA в тісній співпраці з МОК і Оргкомітетом Токіо-2020 розробила надійну й ефективну програму тестування перед Іграми. Це дозволить спортсменам змагатися у справедливих і безпечних умовах в Токіо.

Сила програми полягає в тому, що період оцінки тестування почався за рік до Ігор. Таким чином, рекомендації, спрямовані на усунення прогалин у тестуванні перед Іграми, яких налічується понад 26000, були випущені набагато раніше (за шість місяців до Ігор Токіо-2020 в порівнянні з одним місяцем в Ріо-2016) і охоплюють більше видів спорту (всі 33 види спорту і дисципліни в Токіо у порівнянні з 7 видами для Ріо).

В результаті рекомендацій відповідні міжнародні федерації та національні/регіональні антидопінгові організації вже провели 2400 тестів окремих спортсменів і 400 тестів спортсменів командних видів спорту, і найближчим часом заплановано проведення ще понад 6000 тестів.

ITA також впровадила глобальну програму довгострокового зберігання зразків перед Іграми в централізованому і безпечному приміщенні, щоб утримати спортсменів від використання заборонених речовин і забезпечити повторний аналіз зразків на термін до 10 років.

ВАДА також підтримує роботу групи тестування перед Іграми, і президент ВАДА Вітольд Банька заявив на сесії МОК, що створення сховища і програми для довгострокового зберігання зразків також отримало повну підтримку ВАДА як важлива і дуже довгоочікувана ініціатива.

Окрім надання допомоги з антидопінгової програми, яка буде координуватися ITA під час Ігор, ВАДА також гарантує, що акредитована лабораторія в Токіо буде готова до вирішення поставлених перед нею завдань. Як і в минулому, в Токіо буде організована програма незалежних спостерігачів ВАДА для моніторингу антидопінгової діяльності на Іграх з метою забезпечення найбільш ефективної антидопінгової програми.

У своєму звіті членам МОК пан Банька також підкреслив, що попри глобальний вплив пандемії COVID-19 на антидопінгову систему, ВАДА повністю контролює діяльність з тестування та розробила відповідні керівні принципи для надання допомоги в боротьбі з допінгом.

Агентство, за участю Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), зокрема, розробило документ, спрямований на забезпечення можливості збору проб таким чином, щоб захистити здоров'я і безпеку спортсменів, персоналу, що займається збором проб, та інших осіб, що беруть участь в процесі допінг-контролю.

Що стосується тестування, то повернення до нормальних рівнів збору зразків очікується у 2021 році після розгортання програм вакцинації по всьому світу.

Піклуючись у першу чергу про здоров'я спортсменів, ВАДА настійно рекомендує вакцини проти COVID-19. Агентство зазначило, що, наскільки відомо, вакцини не містять будь-яких речовин або методів зі Списку заборон і не перешкоджають антидопінговому аналізу. ВАДА буде продовжувати уважно стежити за ситуацією і своєчасно давати рекомендації з цього питання.

noc-ukr.org

Борьба с голодом
 
Get into Rugby
30 сентября 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Видео галерея к новости «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 сентября 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Видео галерея к новости «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
Українські регбісти посіли 3-є місце на міжнародному турнірі з регбі-15 «RUGBY AMBER CUP»
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний Олімпійський комітет України
 
Сайт Всемирной Федерации Регби
 
Rugby Europe
 
Федерация регби Одесской области