Новость подробно
14 февраля 2018 г.

В Мінмолодьспорту презентували план реконструкції олімпійського національного спортивного центру «Конча Заспа»

13 лютого в Мінмолодьспорту відбулась презентація плану реконструкції ОНСЦ «Конча Заспа» за участі Міністра Ігоря Жданова, керівництва бази, представників національних федерацій, спортсменів і тренерів.

Присутні, зокрема, відзначили, що 11 січня цього року олімпійському національному спортивному центру «Конча Заспа» виповнилось 44 роки.

«Модернізація нашої головної олімпійської бази є одним з ключових завдань для Міністерства. В усьому світі підготовка національних збірних команд до чемпіонатів світу та Олімпійських ігор відбувається переважно на спеціалізованих спортивних базах національного масштабу. З роботою таких сучасних баз я особисто знайомився під час візитів до Польщі, Білорусі та Японії. Переконаний, модернізація існуючих приміщень та реконструкція «Конча-Заспи» з побудовою нових спортивних споруд - це найкраща інвестиція в олімпійське майбутнє України», - зазначив Ігор Жданов.

Генеральний директор бази Андрій Крилюк зазначив, що головними проблемами наразі є недостатня кількість тренувальних площ для спеціальної і загально-фізичної підготовки, а також застаріла інфраструктура.

Він нагадав, що за дорученням Міністра Ігоря Жданова нещодавно було відкрито нову гімнастичну яму. Для потреб бази також закуплене і встановлене нове обладнання та устаткування на 5,480 млн. грн. – борцівські килими, гальванічна ванна у медико-відновлюваний центр, льодогенератор, пральні машини та інше.

Наприкінці 2017 року на ОНСЦ «Конча Заспа» було переобладнано технічні приміщення під зали спеціальної та загально фізичної підготовки, замінено освітлення в ігровому залі, а також у залі гімнастики та дзюдо, реконструйовано систему відео нагляду тощо. Усе це на загальну суму 6,387 млн. грн. «Ми вболіваємо за результати наших спортсменів, і розуміємо, що без належної сучасної інфраструктури неможливо боротися за високі місця», - зазначив Андрій Крилюк.

Заступник генерального директора ОНСЦ «Конча Заспа» Тарас Глущук під час презентації розповів, що у 2017 р. було розроблено три проекти та відповідна документація (4,2 млн. грн) на реконструкцію та будівництво нових спортивних споруд. Зокрема, на базі передбачається здійснити:

- реконструкцію та технічне переоснащення ігрового залу, орієнтовна вартість – 134, 880 млн. грн.;

- будівництво сучасного спеціалізованого спального комплексу, який також відповідатиме потребам спортсменів з інвалідністю, орієнтовна вартість – 178,074 млн. грн;

- на більш віддалену перспективу, будівництво першого в Україні плавального комплексу олімпійського класу, орієнтовна вартість – близько 518 млн. грн.

У свою чергу, представник проектної організації «Херсонпроект» Ірина Молчанова та федерації плавання України Володимир Шумілін поділилися з присутніми параметрами об’єктів. Зокрема, ігровий зал матиме загальну площу 4582 кв. м, міститиме універсальну спортивну залу 45*24 кв. м, окремий зал для фехтування на чотири доріжки та інші майданчики. Новий спальний корпус розрахований на 132 спальних місця, матиме конференц-зал та простору їдальню. Що стосується басейну олімпійського класу на 75 м, то він працюватиме за принципом трансформера. Його водна поверхня зможе розбиватися на різні зони для водних видів спорту, наприклад, на басейни 50 і 25 м. Також плавальний комплекс включатиме тренувальні зали для не водних видів спорту. Усі об’єкти спроектовані з урахуванням сучасних енергозберігаючих матеріалів і технологій.

Тарас Глущук підсумував, що наразі всі проекти отримали погодження містобудівних умов. За наявності коштів, до їх втілення можна приступати вже у 2018 році. Міністр Ігор Жданов зазначив, що наразі Міністерством визначаються джерела фінансування початку будівництва першої черги.

dsmsu.gov.ua

Борьба с голодом
 
Get into Rugby
30 сентября 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Видео галерея к новости «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 сентября 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Видео галерея к новости «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
У Рівному відбувся Відкритий кубок Рівненської області з регбі-7 памꞌяті Героя України Володимира Стельмаха
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний Олімпійський комітет України
 
Сайт Всемирной Федерации Регби
 
Rugby Europe
 
Федерация регби Одесской области