Новость подробно
30 ноября 2020 г.

ЗУСТРІЧ З ПОСЛОМ ФРАНЦІЇ в УКРАЇНІ

27 листопада у Французькій резиденції відбулася зустріч Президента федерації регбі України Євгена БАЖЕНКОВА з Надзвичайним і Повноважним Послом Франції в Україні його Високоповажністю Етьєном де ПОНСЕНОМ (Etienne de PONCINS). У перемовинах також брали участь радник Президента ФРУ Олександр СВЕРТОКА, президент Фонду розвитку дитячо-юнацького регбі в Україні Леонід ДЕЙНЕКО та аташе з питань інституційного співробітництва Посольства Шарль МАТЬЙО (Charles MATHIAUX).

Посол привітав Президента федерації Євгена БАЖЕНКОВА з переобранням на наступний термін та побажав подальших успіхів у розбудові українського регбі.

Під час дружньої бесіди Євген БАЖЕНКОВ розповів про стан функціонування федерації та проведення змагань у період пандемії коронавірусу (COVID-19). Посол зацікавився розвитком клубного регбі в регіонах України, кількістю регбійних стадіонів та наявністю регбі в школах.

Леонід ДЕЙНЕКО  відзначив, що на 2021 рік заплановано багато дитячо-юнацьких турнірів, значна частина з яких відбудеться за участю  дітей та молоді з особливими потребами. Велику увагу на зустрічі приділили спільному українсько-французькому проєкту «На шляху до Кубку світу з регбі 2023».

Про історію заснування в Київському політехнічному інституті імені Ігоря Сікорського першої в Україні регбійної команди «ПОЛІТЕХНІК-1962» докладно розповів Олександр СВЕРТОКА та запросив Посла на святкові заходи на честь 60-річчя регбі в нашій країні.

Етьєн де ПОНСЕН високо оцінив проведену роботу за останні роки та запевнив, що Посольство Франції  буде і в подальшому  всіляко підтримувати розвиток  регбі серед школярів та молоді.

На закінчення зустрічі Євген БАЖЕНКОВ, Олександр СВЕРТОКА, Леонід ДЕЙНЕКО привітали Посла та співробітників Посольства з наступаючими Різдвяними та Новорічними святами і вручили подарунки від імені регбійної спільноти України.

Борьба с голодом
 
Get into Rugby
30 сентября 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Видео галерея к новости «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 сентября 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Видео галерея к новости «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
Національна чоловіча збірна України з регбі-15 провела перше тренування перед суботнім матчем зі збірною Швеції
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний Олімпійський комітет України
 
Сайт Всемирной Федерации Регби
 
Rugby Europe
 
Федерация регби Одесской области