Новость подробно
12 декабря 2018 г.

Олександр Педан у Полтаві презентував вчителям та учням нові види спорту

Відомий телеведучий і шоумен Олександр Педан приїхав до Полтавської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №38 з командою спортивного руху JuniorZ для презентації 7-ми нових видів спорту.

Бадмінтон, фрізбі, чирлідинг, регбі, флорбол, корфбол, петанк — деякі з цих видів спорту вже відомі полтавцям, деякі ні. За словами організаторів, вони є доступними, дешевими і не травматичними. Тому тренери спортивного руху розповідають вчителям та учням основні принципи гри, а потім дають можливість їм самостійно пограти.

«JuniorZ — зміна системи фізичної культури в школах. Ми запроваджуємо нові види спорту, які цікаві дітям. Для цього не потрібні довідки, діти не будуть прогулювати фізкультуру, а ходитимуть на уроки із задоволенням. Стрибати через козли і колоди вже ніхто не хоче. Тим більше це, навіть, небезпечно. Діти не хочуть, вчителі бояться… Ці 7 видів спорту затверджені МОН. Вони легкі, доступні, дешеві. Ми беремо тим, що їх можна викладати в кожній школі міста чи села. Диск фрізбі коштує 200 грн, їх потрібно закупити 3-5 штук і вже кілька класів можуть грати. Не треба переробляти зал, перекваліфіковувати вчителів», – розповідає Олександр Педан.

Полтавська школа №38 стала майданчиком для презентації JuniorZ. Директор школи Тетяна Веркалець говорить, що з ряду цих видів спорту, наприклад, чирлідинг, фрізбі, чи бадмінтон не є новим.

«Бадмінтон всі ми знаємо, але як модуль фізичної культури це новація. А регбі презентували так, що цей вид спорту може бути безконтактний і менш травматичний, але водночас задіяно багато дітей з різними видами підготовки. Дітям це цікаво. Потрібно розуміти, як би ми не любили футбол, баскетбол і волейбол, але це одне й те саме, в що ми граємо 11 років поспіль у школі. Тому для урізноманітнення і залучення дітей з різною фізичною підготовкою якраз впровадження нових видів спорту є дуже корисним».

Під час візиту разом зі спортивним рухом JuniorZ телеведучий подарував школі комплекти спортивного інвентарю для занять новими видами спорту. Також Олександр Педан підписав Меморандум про співпрацю з представниками міської влади.

np.pl.ua

Борьба с голодом
 
Get into Rugby
30 сентября 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Видео галерея к новости «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 сентября 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Видео галерея к новости «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
НАГОРОДЖЕННЯ ЗАСНОВНИКІВ та ВЕТЕРАНІВ РЕГБІ КПІ ім. Ігоря Сікорського
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний Олімпійський комітет України
 
Сайт Всемирной Федерации Регби
 
Rugby Europe
 
Федерация регби Одесской области