Новость подробно
08 апреля 2019 г.

Воїни-десантники взяли участь у фестивалі з регбі міста Житомир

«Доброго дня усім присутнім! Вітаємо Вас на святі молодості, святі здоров’я, святі руху, енергії, святі регбі!» – саме цими словами 7 квітня адміністрація загальноосвітньої школи № 28 розпочала перші в своєму роді фестивалі з регбі-7 у місті Житомир. У змаганнях взяли участь регбійний клуб «Соколи» (команда представляла Десантно-штурмові війська Збройних Сил України), регбійний клуб «Brave» (команда ветеранів АТО та ООС), регбійний клуб «Рівне» (учасник Вищої ліги першості України як із класичного регбі, так і з олімпійського його різновиду — регбі-7), а також дві дитячі команди – регбійний клуб «Київські соколи» та регбійний клуб «Антарес».

Почесними гостями та журі змагань виступили провідні тренери Федерації регбі України Павло Рожков та Олег Залізний, заступник голови правління громадського об’єднання «Альянс учасників бойових дій» Кучеренко Віталій Валерійович та суддя міжнародної категорії Жан Батіст Алікс. Товариські матчі розпочались привітальними словами начальника фізичної підготовки та спорту командування Десантно-штурмових військ підполковника Андрія Палагіна, начальника штабу 95-ої окремої десантно-штурмової бригади полковника Ігоря Скибюка та президента Федерації регбі міста Києва Максима Бобовика.

Як відзначив у інтерв’ю Олег Залізний, спостерігаючи за грою військовиків на полі: «Розповсюдження регбі у Збройних Силах України починалось з пропозиції, наданої декількома учасниками бойових дій до командування Десантно-штурмових військ. Мотивація пропозиції аргументувалась тим, що регбі є дуже поширеним видом спорту серед військовослужбовців країн НАТО, а сама гра чудово розвиває фізичну підготовку та витривалість».

Першими, у супроводі дитячих команд та під овації глядачів, на ігрове поле вийшли команди РК «Соколи» та РК «Brave», відразу після цього між собою зіграли дитячі команди РК «Антарес» та РК «Київські соколи», потім на полі зійшлися РК «Соколи» та РК «Рівне», закінчували гру РК «Brave» та РК «Рівне». У перерві між матчами, військовослужбовці Десантно-штурмових військ підготували для гравців та глядачів приємний сюрприз – справжній обід з військової польової кухні – адже за грою краще вболівати з ситим шлунком.

Наприкінці змагань суддя міжнародної категорії Жан Батіст Алікс відмітив: «Той факт, що регбі потрапило та почало розповсюджуватись у військах є чудовим знаком, адже моральні та фізичні цінності цієї гри є дуже схожими з тими, що виховуються у армії. Молоді спортсмени грають наряду з більш старшими гравцями, так виховується честь та повага. Зараз важливо, щоб це зерно пустило ще більш глибоке коріння, а для цього потрібно розвивати матеріальну базу, створювати нові команди та частіше проводити подібні змагання».

www.dshv.mil.gov.ua

Борьба с голодом
 
Get into Rugby
30 сентября 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Видео галерея к новости «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 сентября 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Видео галерея к новости «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
Українські регбісти посіли 3-є місце на міжнародному турнірі з регбі-15 «RUGBY AMBER CUP»
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний Олімпійський комітет України
 
Сайт Всемирной Федерации Регби
 
Rugby Europe
 
Федерация регби Одесской области