Новость подробно
04 декабря 2017 г.

ФРУ ухвалила новий формат проведення чемпіонату України 2018 року з регбі-7 серед чоловічих команд

1 грудня в м. Києві під головуванням президента Федерації регбі України Євгена Баженкова відбулась нарада з представниками регбійних клубів щодо формату проведення чемпіонатів України з регбі-7 та регбі-15 серед чоловічих команд 2018 року.

Під час засідання учасники ознайомилися із кількома запропонованими варіантами проведення національних першостей з регбі-7 та класичного регбі серед чоловіків на наступний рік та висловили свої пропозиції щодо них.

Схвальні відгуки та підтримку з боку 11 клубів отримав формат чемпіонату України з регбі-7 2018 року, який озвучив представник Київської обласної федерації регбі Андрій Дудко. Він запропонував провести наступний розіграш національної першості з регбі-7 за участю 12 клубів, які мають зіграти 6 турів. Турнір триватиме з березня по липень 2018 року. Цей варіант і був у підсумку схвалений учасниками зібрання.

На відміну від результативного обговорення формату чемпіонату України-2018 з регбі-7, майбутня національна першість з регбі-15 викликала гостру дискусію серед учасників наради.

Запропонований Одеською федерацією регбі чемпіонат-2018 з класичного регбі за регіональним принципом на першому етапі змагань не отримав достатньої підтримки з боку представників клубів. Основна причина – обмежена кількість конкурентоспроможних команд у регіонах.

Наприкінці обговорення також був розглянутий альтернативний формат, згідно якого до Суперліги увійдуть 4 команди (харківський «Олімп», хмельницьке «Поділля», львівський «Сокіл» та київський «Антарес»), які проведуть ігри у чотири кола. Утім, рішення щодо ухвалення остаточного варіанту проведення чемпіонату України 2018 року з регбі-15 серед чоловічих команд буде прийнято 16 грудня 2017 року під час засідання Президії ФРУ.

Борьба с голодом
 
Get into Rugby
30 сентября 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Видео галерея к новости «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 сентября 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Видео галерея к новости «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
НАГОРОДЖЕННЯ ЗАСНОВНИКІВ та ВЕТЕРАНІВ РЕГБІ КПІ ім. Ігоря Сікорського
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний Олімпійський комітет України
 
Сайт Всемирной Федерации Регби
 
Rugby Europe
 
Федерация регби Одесской области