Новость подробно
06 октября 2021 г.

КУБОК ПОСЛА ФРАНЦІЇ в УКРАЇНІ з РЕГБІ

В рамках Європейського тижня спорту 02 жовтня в м. Києві відбувся 8-й всеукраїнський юнацький турнір «Кубок Посла Франції в Україні з регбі».

Турнір провели  «Фонд розвитку дитячо-юнацького регбі в Україні» спільно з  Посольством Франції в Україні та за підтримки Федерації регбі України і Національного Олімпійського комітету України.

На чудово підготовленому стадіоні «Спартак» з 10 години ранку розпочали змагання 25 команд. На ігровому полі за перемоги в цьому престижному турнірі брали участь понад 300 юнаків і дівчат у 5 номінаціях.

Крім вболівальників, батьків та друзів регбістів за безкомпромісними, запеклими  поєдинками стежили авторитетні почесні гості.

Підтримати юних спортсменів прийшли: радник Посольства Франції в Україні Матільд КОМЕ, керівник відділу Посольства Матьє РАДУБЕ, заступник Міністра молоді і спорту України з питань європейської інтеграції Андрій ЧЕСНОКОВ, менеджер зі співпраці з суб’єктами олімпійського руху НОК України Вікторія ВЕСЕЛОВА, член Ради Федерації регбі України Микола МОВЧАН, президент Київської міської федерації регбі Максим БОБОВИК, перший Президент Федерації регбі Незалежної України Володимир УКРАЇНСЬКИЙ, директор комунального підприємства «Київ культурний» КМДА Олена ПРОКОПЕНКО, Генеральний директор спортивного торгівельного центру «DECATHLON» Флоран ГИЙЄ, завідувач кафедри фізичної культури та спортивної підготовки НАУ Іван ВРЖЕСНЕВСЬКИЙ,  завідувач кафедри фізичного виховання і спорту КНУБА Олександр ШАМИЧ, завідувач кафедри фізичної культури і спорту МАУП Іван ЗАХАРЧУК, начальник Київського міського відділення Комітету фізичного виховання та спорту МОН України, майстер спорту СРСР з регбі Сергій БОБРОВНИК та багато  інших.

Бригада суддів на чолі з майстром спорту СРСР міжнародного класу з регбі Борисом КОРОЛЬОВИМ на високому рівні провела турнір та визначила переможців «Кубка Посла Франції в Україні з регбі».

Перше місце серед юнаків U-13 (контактне регбі) посіла команда «ХАРТС» м. Київ, а друге та третє місця відповідно – ДЮСШ «Авіатор» і «ПОЛІТЕХНІК» м. Київ.

Серед юнаків U-11 (контактне регбі) перше місце посіла команда ДЮСШ «Авіатор», срібні медалі виборола команда «ДЮСШ №1 – Подільські Кажани» з міста Хмельницького і бронзові медалі у регбістів ДЮСШ-10.

У змаганнях з безконтактного регбі серед учнів загальноосвітніх шкіл 4-5 класів переможцями стали регбісти школи «Think Global» м. Ірпінь, друге місце у команди ДЮСШ «Авіатор» (тренер – Кірпач) і третя сходинка за регбістами ДЮСШ «Авіатор-Поділ».

Серед учнів 6-8 класів золотими медалістами стали регбісти команди ДЮСШ «Авіатор- Лівий берег», срібні медалі виборола команда Малоснітинського академічного ліцею Фастівського району і бронза у регбістів ДЮСШ-10.

Серед дорослих перше місце в турнірі посіла київська команда «РК ПАТРУЛЬ», друге місце – у команди «Парк Наталка» (тренер – В. Український) і третє місце у регбістів ДЮСШ «Авіатор».

Окремо хотілося б відзначити гравців команди «ДНІПРО» Черкаської ЗОШ №2 (тренер –Роман Надточій), які, хоч і не стали призерами, але в кожному поєдинку боролися до останньої хвилини і стали переможцями в номінації «За волю до перемоги».

Чемпіони та призери змагань були нагороджені Кубками, а гравці медалями.

Кращі регбісти турніру отримали ексклюзивні медалі і призи від Посольства Франції в Україні, «DECATHLON» та UKRSIBBANKу.

НОК України подарував дітям футболки та іншу спортивну атрибутику. Від Президента НОК Сергія БУБКИ також були вручені «ПОДЯКИ» за внесок у розвиток олімпійського руху Послу Франції в Україні Етьєну де ПОНСЕНУ, керівнику суддівського комітету ФРУ Борису КОРОЛЬОВУ та президенту Фонду розвитку дитячо-юнацького регбі в Україні Леоніду ДЕЙНЕКО.

Генеральний директор компанії "МЕДІКАЛ СТРІМ" Андрій ПОЧИНОК привітав учасників змагань та передав комплект захисних медичних товарів, які так необхідні в період локдауну.

Змагання юнаків також відвідали визначні українські регбісти, майстри спорту СРСР Олексій ПОЗДНЯКОВ, Іван КУЧЕРУК, Юрій ВІДІН, Сергій ДОЛОТОВ, Вадим ОЛЕФІРЕНКО, Олександр ПРИМАЧЕНКО, мсмк Вꞌячеслав КОЗЬМЕНКО та інші.

Особлива подяка Максиму БОБОВИКУ за відмінну організацію змагань та підготовку регбійного поля. Завдяки цьому ніхто з гравців  не зазнав  ніяких травм.

Вітаємо всіх учасників та гостей цього регбійного свята та бажаємо здоров’я і подальших успіхів у навчанні та спорті!

Борьба с голодом
 
Get into Rugby
30 сентября 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Видео галерея к новости «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 сентября 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Видео галерея к новости «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
Українські регбісти посіли 3-є місце на міжнародному турнірі з регбі-15 «RUGBY AMBER CUP»
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний Олімпійський комітет України
 
Сайт Всемирной Федерации Регби
 
Rugby Europe
 
Федерация регби Одесской области