Новость подробно
20 января 2024 г.

Олег ЕТНАРОВИЧ – про виступи жіночої збірної Одеси з регбі-7 у сезоні 2023 року

Жіноча збірна Одеси з регбі-7 у сезоні 2023 року вперше у своїй історії не змогла здобути чемпіонський титул в українській Суперлізі, але, попри всі кадрові проблеми, підопічні Кристини Катілової стали срібними призерками і чемпіонату, і Кубка України.

Про виступи дівчат в інтерв’ю пресслужбі Федерації регбі Одеської області розповів президент ФРОО Олег Етнарович:

– Хочу одразу зазначити, що на дорослий спорт, нехай дівчата у своїй більшості ще досить юні, але для нас це все ж збірна Одеси серед дорослих, дуже постраждав від повномасштабної війни в Україні. Як ви знаєте, дуже багато дівчат були змушені змінити місце свого проживання як у 2022-му, так і у 2023 році, виїхати з Одеси, з України в цілому, вони активно грають у чемпіонатах Польщі, Португалії, навіть США. Дуже приємно, що вихованки одеського регбі не загубилися в інших країнах, а демонструють чудову гру та результати, тим самим доводять, що одеська школа регбі дуже потужна не лише на рівні України, а й на рівні Європи та світу. Це дуже приємно для нас. Але, водночас, переїзд дівчат в інші країни негативно вплинув на жіночу збірну Одеси. Зараз дуже важко знайти рівноцінні заміни тим, хто поїхав з України, важко створити конкурентний склад. Так, у нас є перспективні, чудові дівчатка, які перейшли з дитячо-юнацького регбі у доросле, але їм ще дуже й дуже важко проявляти себе як слід на рівні Суперліги. Навіть зараз, коли її рівень впав через війну в Україні.

На жаль, подібна ситуація спостерігається не лише в Одесі, а й в інших командах, тому ми й не побачили того потужного регбі у виконанні жіночих клубів Суперліги, яких, до того ж, стало менше.

Результатом усього, що було перераховано вище, стало те, що ми втратили звичні для нас золоті нагороди жіночих турнірів, а дівчата вже давно привчили нас саме до чемпіонських трофеїв. Втім, програти потужній команді зі Львова було не соромно. Під час повномасштабної війни це місто стало таким собі хабом для українців, які мешкають у більш небезпечних регіонах. Львів гостинно усіх вітає та зустрічає, дає можливість більш-менш спокійно тренуватися та проводити змагання, у тому числі – з регбі. Місцевим «Левицям» вдалося провести чудову селекцію, залучити сильних досвідчених гравчинь та чудово підготувати власну молодь. У 2023 році ця команда стала єдиною, кому вдалося перемогти одеситок. У наших дівчат – «срібло», але, давайте казати об’єктивно, спортивні показники у роки війни дещо відійшли на другий план. Для нас зараз головне те, що команда є, вона існує, вона тренується, бере участь у змаганнях. Завдання для жіночої збірної, як і для інших наших команд, – вижити у тих умовах, у яких ми живемо. Отже, хочу подякувати всім дівчатам, які залишилися в Одесі, в Україні, чи приїжджають допомагати на іграх нашій команді.

Дуже сподіваюся на те, що війна скоро скінчиться, Україна переможе, а наші одеситки, які здобувають безцінний досвід гри в інших країнах світу, повернуться додому і гратимуть у регбі під мирним українським небом, допомагатимуть жіночій збірній Одеси боротися у всіх турнірах за найвищі місця.

rugby.od.ua

Борьба с голодом
 
Get into Rugby
30 сентября 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Видео галерея к новости «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 сентября 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Видео галерея к новости «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
Українські регбісти посіли 3-є місце на міжнародному турнірі з регбі-15 «RUGBY AMBER CUP»
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний Олімпійський комітет України
 
Сайт Всемирной Федерации Регби
 
Rugby Europe
 
Федерация регби Одесской области