Новость подробно
21 сентября 2012 г.

«Сиві Леви» - чотирьохкратні володарі «Кубку Холека»

З 6-го по 9-те вересня в Італійському місті Перуджа відбувся десятий розіграш ветеранського турніру з регбі «Кубок Холека» (неофіційний чемпіонат Європи).

Участь у змаганнях взяли 6 команд. По одній з Німеччини, Швеції, Чехії, дві з Італії, а також український колектив - «Сиві Леви». В перший день, на груповому етапі наша команда здолала німецьку і чеську та зіграла внічию зі шведським колективом - 12:12. А наступного дня, у завершальній грі першого раунду «Сиві Леви» були сильніше за господарів турніру – італійців. У півфіналі українцям знову довелося протистояти німцям. Але на гру «Сиві Леви» вийшли не налаштованими. Навіть маючи суттєву перевагу по ходу матчу, "леви" все ж таки пропустили одну спробу. Однак у другій половині гри наші ветерани зібралися і під кінець зустрічі зуміли приземлити м’яч у заліковому полі суперників, біля самого кутового прапорця. Здавалося, що все йде до додаткового тайму. Однак Сергій Ігнатенко майстерним ударом з відскоку влучно пробив реалізацію з дуже непростої позиції. Таким чином українці святкують перемогу з рахунком 7:5 і вихід до фіналу.У вирішальному матчі турніру, «Сивим Левами» протистояв шведський колектив, з яким вони на груповому етапі розійшлися миром 12:12. Незважаючи на ветеранській вік гравців, зустріч пройшла на достатньо високих швидкостях та у безкомпромісній боротьбі. Шведи сподівались на міць своїх нападників. Однак українські захисники не тільки чудово нейтралізували суперників, а й власними зусиллями на протязі першої половини зустрічі зуміли організувати власну спробу - 5:0. Перший тайм завершено.Друга половина гри розпочалася із навального наступу шведської команди. Скандинави просто зачинили наших хлопців біля «заліковки», але «Сиві Леви» натиск витримали. Перехопивши м’яч та ігрову перевагу, українці вже самі пішли у атаку і зрештою змусили шведів капітулювати. Сутичка біля залікового поля скандинавської команди завершилась спробою Олега Гриніва, який встановив остаточний рахунок гри 10:0. Отже, вигравши 6 матчів при одній нічиїй «Сиві Леви» в четвертий раз поспіль стали переможцями одного з найсильніших турнірів європейського ветеранського регбі - «Кубку Холека». Відмітимо, що команда «Сивих Левів» у кількості 30-ти регбістів складалася з гравців віком від 35-ти до 72-ох років. Наступний розіграш «Кубку Холека» відбудеться восени 2013-го року у місті Констанца (Швейцарія). Статистика виступів українських команд у «Кубку Холека»:2006 рік (Київ, Україна) – «Золоті козаки» - 1 місце;2008 рік (Прага, Чехія) - збірна команда Львова та Києва - 2 місце;2009 рік (Ротвел, Німеччина) – «Сиві Леви» - 1 місце;2010 рік (Оломоуц, Чехія) – «Сиві Леви» – 1 місце;2011 рік (Штутгарт, Німеччина) - «Сиві Леви» – 1 місце;2012 рік (Перуджа, Італія) – «Сиві Леви» - 1 місце.

Борьба с голодом
 
Get into Rugby
30 сентября 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Видео галерея к новости «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 сентября 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Видео галерея к новости «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
Національна чоловіча збірна України з регбі-15 провела перше тренування перед суботнім матчем зі збірною Швеції
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний Олімпійський комітет України
 
Сайт Всемирной Федерации Регби
 
Rugby Europe
 
Федерация регби Одесской области