Новость подробно
10 марта 2022 г.

Збір фактів порушення прав людини

МІЖУРЯДОВА ПЛАТФОРМА ДЛЯ ЗБОРУ ДОКАЗІВ ДЛЯ ЗАХИСТУ ТА ПРЕДСТАВНИЦТВА УКРАЇНИ В ЄВРОПЕЙСЬКОМУ СУДІ З ПРАВ ЛЮДИНИ ТА МІЖНАРОДНОМУ СУДІ ООН.

У спільній координації Офісу Президента України, Міністерства юстиції України, Міністерства закордонних справ України та Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим створено веб-платформу для ефективного збору і обробки інформації про порушення прав людини Російською Федерацією.

Представники правозахисних організацій, експерти у сфері прав людини, представники наукової спільноти та всі, хто володіють інформацією про факти порушень прав людини або ж став жертвою чи свідком таких подій - надсилайте відео та фото матеріали, а також інформацію у відповідності до форми реєстрації.

Приклади порушень прав людини та інших злочинів:

Злочини проти особи: вбивство, катування, знущання та погрози, викрадення, умисні тілесні ушкодження, розстріл цивільних, обстріл місць перебування мирного населення, зґвалтування, незаконне позбавлення волі.

Злочини проти майна: знищення, заволодіння та пошкодження майна (будинки, квартири, автомобілі, товари в магазині, ін.), мародерство, пограбування, тощо.

Порушення права на особисте та приватне життя: обшуки приватних будівель та бізнесу, тиск на родини політичних в’язнів, вторгнення в будинки, позбавлення житла та примусове виселення, примушування до отримання російського паспорту.

Порушення права на свободу віросповідання та переслідування за релігійними ознаками.

Право на свободу зібрань: перешкоджання проведенню та участі в мітингах та мирних зборах, штрафи за таку участь.

Свобода пересування: депортація, примушення до переселення та евакуації, заборона виїзду чи в’їзду на тимчасово окуповану територію, перешкоджання залишити небезпечну територію, примусове вивезення в РФ тощо.

Інше: примушування до участі у війні на боці РФ, розташування військових поруч з цивільними об'єктами (житловими будинками, школами, лікарнями, тощо) або в оточенні цивільних (прикриття цивільним населенням).

Геноцид: дії, що здійснюються з наміром знищити, повністю або частково, будь-яку національну, етнічну, расову чи релігійну групу як таку.

Тероризм: будь-яка дія, яка має на меті спричинити смерть чи тяжке тілесне ушкодження цивільній чи іншій особі, яка не бере активної участі у бойових діях у ситуації збройного конфлікту, а також дії спрямовані проти невійськових об’єктів підвищеної небезпеки, якщо метою такої дії за її характером чи контекстом є залякати населення або змусити уряд чи міжнародну організацію вчинити чи утриматися від будь-яких дій.

Подробиці:

https://humanrights.gov.ua/

Борьба с голодом
 
Get into Rugby
30 сентября 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Видео галерея к новости «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 сентября 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Видео галерея к новости «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
Українські регбісти посіли 3-є місце на міжнародному турнірі з регбі-15 «RUGBY AMBER CUP»
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний Олімпійський комітет України
 
Сайт Всемирной Федерации Регби
 
Rugby Europe
 
Федерация регби Одесской области