Новость подробно
23 января 2018 г.

У Хмельницькому підсумували досягнення минулого року та поставили амбітні цілі на 2018 рік

14 січня у Хмельницькому відбулася конференція Федерації регбі Хмельницької області, учасники якої згадали досягнення минулого року та обговорили плани на майбутнє.

Успіхи дитячо-юнацьких та дорослих команд Хмельниччини у минулому сезоні не можуть не тішити гравців та фанів регбі, але очільник Федерації Олег Плахотнюк наголосив, що зупинятися на досягнутому не варто, і наступного сезону потрібно ставити амбітніші цілі.

Дитяче регбі

Дитяче регбі останнім часом отримує все більше уваги з боку керівництва Федерації. Причина зрозуміла, адже саме маленькі регбісти складають майбутнє цього виду спорту. Наступного року дитячих команд побільшає – Хмельницьку область будуть представляти вже шість команд. Готувати майбутніх чемпіонів будуть тренер жіночих юніорської та національної збірних України Олександр Мігунов та Богдан Зозуля.

Серед першочергових планів – популяризація регбі у школах, а саме розвиток тег-регбі та регбі-5. Перші кроки до цього вже зроблені – придбані спеціальні м’ячі та інвентар. Віце-президент у зв’язках з громадськістю Сергій Щербанюк наголосив на тому, що найближчим часом необхідно організувати комітет сприяння Федерації у питаннях дитячого та юнацького регбі.

Нагадаємо, що регбі-7 – це Олімпійський вид спорту, а до олімпійських звитяг готуються з дитинства.

Плани на майбутнє

РК «Поділля» (регбі-15) та «Evolution Sevens» (регбі-7) ставлять за мету боротися за золото чемпіонату України. Ветерани з «Подільських вепрів» також налаштовані по-бойовому і обіцяють перемагати в усіх матчах, які заплановані на 2018-й рік.

Серед цілей на цей рік – відродження жіночої команди під керівництвом тренера Олега Квасниці, який забезпечить їй належний розвиток та виведе на новий рівень.

Для більш якісної підготовки до чемпіонатів України серед дорослих Олег Плахотнюк запропонував провести два домашніх навчально-тренувальних збори і один за кордоном. Окрім цього, президент вважає за доцільне взяти участь у 2-х або 3-х турнірах із регбі-7, бажано міжнародних. Це забезпечить належну підготовку до чемпіонату, який цього року буде складатися з 6-ти турів.

Учасниками було висловлено думку, що варто збиратися частіше – не лише на конференції, а у форматі простих зборів, залучаючи всіх охочих до обговорення ключових питань.

Було заслухано висновок ревізійної комісії, яка доповіла, що видатків у 2017 році було більше, ніж надходжень, а отже наступного сезону треба попрацювати у напрямку збільшення фінансування регбі. Не зважаючи на брак коштів, регбі активно розвивається, набуває все більшої популярності, стає масовішим на теренах Хмельниччини.

Нагородження кращих

Завершилася конференція нагородженням гравців, функціонерів та всіх, хто посприяв популяризації та розвитку регбі на Хмельниччині.

Кращий тренер – Мігунов Олександр Володимирович

Кращий бомбардир – Олексій Лещенко

Кращий гравець РК «Поділля» – Андрій Лещенко

Кращий гравець РК «Evolution 7’s» – Мирослав Шуляк

Кращий нападаючий – Олег Валюс

Кращий молодий гравець – Вадим Сівак

Кращий гравець «Подільські Вепри» – Валерій Дячок

Кращий нападаючий – Влад Демецький

Кращий по захопленнях – Назар Зозуля

Відкриття року – Андрій Орін

rugbykm.com

Борьба с голодом
 
Get into Rugby
30 сентября 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Видео галерея к новости «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 сентября 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Видео галерея к новости «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
Українські регбісти посіли 3-є місце на міжнародному турнірі з регбі-15 «RUGBY AMBER CUP»
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний Олімпійський комітет України
 
Сайт Всемирной Федерации Регби
 
Rugby Europe
 
Федерация регби Одесской области