Новость подробно
21 октября 2022 г.

Роман КУЛАКІВСЬКИЙ: «Гратимемо зі збірною Хорватії лише на перемогу»

Регбіст одеського «КРЕДО» та чоловічої національної збірної України Роман Кулаківський зараз у Загребі готується у складі головної команди країни до першого за рік матчу чемпіонату Європи – проти Хорватії.

В ексклюзивному інтерв’ю Rugby.od.ua Роман розповів про підготовку до матчу, навчально-тренувальні збори та атмосферу у збірній.

– Романе, поділися враженнями від зборів у Хорватії. Як вас прийняв Загреб? Що скажеш про умови для тренувань?
– Умови у Хорватії чудові, дуже якісні поля, тренувальний процес викликає лише позитивні емоції. Гадаю, ми маємо все для того, аби вийти на поле та продемонструвати гідну гру.

– Ти давно не перебував у складі національної збірної України, але восени пройшов з командою вже два навчально-тренувальні збори. Можеш їх порівняти?
– Гадаю, перші збори – у Львові – були дуже важкими для усіх гравців, оскільки він був першим аж з листопада минулого року. Було важко фізично, перш за все. Гравці перебували у різній функціональній формі, багато хто не мав змоги стабільно тренуватися, хтось виглядав краще, хтось – гірше. Втім, на мою думку, все пройшло добре, поставлені задачі було виконано, хлопці з нетерпінням чекали на другі збори. А у Загребі тренерський штаб більше уваги приділяє вже тактичним схемам та командним взаємодіям. Окрім того, дещо підсилився склад.

– Не можу не запитати щодо інших одеситів у збірній. Перш за все, цікавить питання про молодь, яку Валерій Кочанов залучає до зборів вдруге цієї осені…
– Одесити, як завжди, демонструють високий рівень підготовки та бажання грати за національну збірну України. Молодь також працює дуже добре, мені подобається її підхід до справи, у хлопців горять очі, що дуже важливо. Я упевнений у тому, що з часом вони стануть основними гравцями збірної, все залежить від них самих. До того ж, мені дуже приємно, що наші з Русланом Радчуком вихованці вже разом із нами грають у головній команді країни.

– Яка атмосфера у команді перед грою із Хорватією?
– Атмосфера у збірній робоча, всі розуміють, що попереду – дуже відповідальний матч з хорватами. Так, ми давно не грали у регбі, але я переконаний у тому, що ми вийдемо на поле та гратимемо тільки на перемогу, зробимо для цього все від себе залежне.

Нагадаємо, гра між збірними Хорватії та України відбудеться завтра о 15:15. Подивитися матч можна буде за цим посиланням.

rugby.od.ua

Борьба с голодом
 
Get into Rugby
30 сентября 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Видео галерея к новости «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 сентября 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Видео галерея к новости «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
Національна чоловіча збірна України з регбі-15 провела перше тренування перед суботнім матчем зі збірною Швеції
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний Олімпійський комітет України
 
Сайт Всемирной Федерации Регби
 
Rugby Europe
 
Федерация регби Одесской области