Новость подробно
23 октября 2022 г.

Україна гратиме з «вогнем у серці»

На офіційному сайті World Rugby вийшла стаття про участь збірної України у цьогорічному Чемпіонаті Європи з регбі-15 дивізіону "Trophy".

"Чоловіча збірна України повертається до змагань з регбі цими вихідними, зігравши проти Хорватії на Чемпіонаті Європи з регбі в Загребі.

У зв’язку з ситуацією з Росією в суботу минув вже майже рік, як Україна востаннє грала. Це було 22 жовтня 2021 року в гостях у Литви і перемога була за Україною з рахунком 39-37.

Українські спортсмени в синьо-жовтих кольорах своєї країни вибіжуть на поле з гордістю та пам'яттю про полеглих героїв, таких як колишній український капітан і президент Олексій Цибко.

Цибко загинув у бою ще в квітні, а незліченна кількість інших українським регбістів наразі стали на захист країни. Через те, що багато гравців зараз на передовій до Хорватії вирушила команда з молодих гравців.

Однак член правління Федерації регбі України Іван Ревко, який буде присутній на матчі, каже, що їхній дух і цілеспрямованість з лишком компенсують брак досвіду.

«Ми поїдемо не в повному складі, тому що більшість наших досвідчених гравців в армії або воюють на передовій», — сказав Іван  Ревко представник України у Великобританії.

«Команда, яку ми беремо на себе, молода і недосвідчена, але вони будуть грати з вогнем у своїх серцях і робити все можливе в цей день. Оскільки гравцям більше 18 років, нам довелося отримати дозвіл в офісі президента на виїзд з країни».

Іван вважає, що дуже добре, що українські команди – регбійні, волейбольні, баскетбольні чи будь-які інші – показують, що Україна все ще є країною і робить усе можливе, щоб вести спортивне життя.

«Це повертає в наше життя певну нормальність. Поки ми тренувалися між собою, добре повернутися у гру та представляти нашу країну. Ми робили це з U18 у регбі-7, але це перший повний міжнародний матч після початку війни. Це буде емоційна гра».

Для тренера збірної України Максима Кравченка загроза з боку Росії — це те, з чим він живе щодня.

«Днями я був із дружиною та дворічним дитиною, коли за 800 метрів від нас розірвалася ракета. Це було жахливо. Я беру дружину і сина з собою в Хорватію, я не можу залишити їх у Києві з такою ситуацією», – сказав він.

Перенесення національного чемпіонату загальмувало підготовку, але непохитний підхід України до конфлікту з Росією відобразився в її рішучості провести матч з Хорватією, незважаючи на найскладніші обставини.

«У ситуації, в якій ми перебуваємо, це важко, але ми зробили все можливе, щоб матч відбувся. У вересні у нас був табір у Львові приблизно 10 днів, а зараз буде табір перед матчем, приблизно вісім-дев’ять днів у Загребі», – сказав він перед від’їздом до Хорватії.

«Кожен хоче воювати за свою країну – чи це в армії, чи на полі регбі; ми дійсно хочемо показати, що у нас велике українське серце, і ми будемо боротися!»

ДОПОМОГА АНГЛІЙСЬКОЮ

У Загребі українській тренерській команді на чолі з Валерієм Кочановим допомагатиме Грант Хетевей, розробник тренерів РФС.

Зв’язок з одним із опікунів благодійної організації Penguin International Rugby Football Club через клуб, який він тренує призвів до того, що благодійна організація профінансувала поїздку, і Хетевей був із українською командою в Хорватії.

«Наскільки я розумію, ситуація полягає в тому, що багато гравців були далеко від війни, і багато з них не грали досить довго», — сказав Хетевей.

«Але існує величезна гордість за національне представництво в спорті, тому для мене, як для тренера, я можу пишатися тим, що я намагаюся додати певної цінності та підтримати гравців і тренерів.

«Мені дуже пощастило, я тренував у « Bedford Blues», працював у тамтешній академії, тренував «Wasps Women» і тренував «The Navy Women», тож у мене була справді різноманітна тренерська кар’єра, і це знову щось абсолютно нове, що це дійсно захоплююче. Для мене буде дуже корисним досвідом спробувати випробувати свою тренерську майстерність, коли є мовний бар’єр.

«Це буде не просто одноразовий випадок, благодійна організація Penguin справді прагне переконатися, що ми продовжуємо підтримувати Україну в русі вперед».

Дякуємо за всебічну підтримку українському регбі у цей непростий для нас час!

Борьба с голодом
 
Get into Rugby
30 сентября 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Видео галерея к новости «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 сентября 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Видео галерея к новости «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
НАГОРОДЖЕННЯ ЗАСНОВНИКІВ та ВЕТЕРАНІВ РЕГБІ КПІ ім. Ігоря Сікорського
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний Олімпійський комітет України
 
Сайт Всемирной Федерации Регби
 
Rugby Europe
 
Федерация регби Одесской области