Новость подробно
16 апреля 2022 г.

ДМИТРО ФЕДИШИН: «ПРОЄКТ «КРЕДО-1963» ТИМЧАСОВО ЗАМОРОЖЕНО, РЕГБІСТИ СТАЛИ ВОЛОНТЕРАМИ»

Rugby.od.ua продовжує розповідати своїм читачам про те, як переживають російсько-українську війну регбісти та команди з Одеської області.

Ми поспілкувалися з тренером одеського "КРЕДО-1963" Дмитром Федишиним.

– Дмитре Олександровичу, розкажіть, будь ласка, про те, де ви зараз перебуваєте, чи все гаразд із вами та вашою родиною?

– Я, звичайно, перебуваю в Одесі, як і моя сім'я. Усі залишилися там, де мешкали до початку широкомасштабного нападу російських окупантів. Мої рідні не захотіли розлучатися зі мною, їхати з України незрозуміло куди і невідомо на який час. Тому ми всі тут намагаємося жити в нових умовах, допомагати один одному, підтримувати один одного. Усі залишилися без робіт, рідні перебувають у постійному стресі, стані тривоги через війну, при кожному оголошенні повітряної тривоги та вибухах ми спускаємось у паркінг та чекаємо на її закінчення.

– Згадайте 24 лютого, день, який розділив наше життя на «до» та «після». Що відчували з початком воєнних дій у більшості регіонів України?

- По-перше, у мене був шок. Я все це пропустив через себе, був дуже стурбований після того, як проаналізував ситуацію. Але в перші дні ми вирішили залишатися в Одесі.

– У лютому ми з оптимізмом говорили про проєкт «МЕТР+КРЕДО», нові завдання, амбіції команди, до Одеси прилетів тренер з ПАР. А 24 лютого все змінилося. Розкажіть, що зараз відбувається із командою? Чи проводяться якісь тренування?

– Роботу команди було терміново призупинено того ж дня. Проєкт "КРЕДО" "заморожений". Ми різко припинили тренувальний процес. Так було протягом трьох тижнів, потім було ухвалено рішення потроху починати збиратися по суботах на полі «Академії Спорту». Звичайно, кількість хлопців, які приїжджають на тренування, дуже невелика – від дев'яти до п'ятнадцяти людей. Зараз ми думаємо про те, як організовувати два тренування на тиждень – одне у будній день, одне – у суботу. Але поки що зробити це непросто, багато хто не може відвідувати заняття.

Крім того, в індивідуальному порядку хлопці збираються у тренажерному залі, але й там відвідування дуже мізерне, як ви розумієте, адже гравці стали волонтерами, намагаються допомагати тим, чим можуть, всі працюють з однією метою – якнайшвидше наблизити нашу перемогу. Нині дуже тяжкий час. Майже всі залишилися без роботи, намагаються якось «крутитися», шукати підробітки, освоювати нові професії. При цьому, я знаю, хлопці в різних районах міста намагаються підтримувати форму, збираючись невеликими групами по чотири-п'ять осіб, якщо не можуть приїжджати на «Академію Спорту». Поки так…

– Новий головний тренер команди з ПАР Людве Буї тільки-но познайомився з гравцями, розпочав тренувальний процес, а тут – війна… Підтримуєте зв'язок із ним зараз? Він залишив команді якісь завдання?

– Наставник із ПАР приїхав до Одеси 5 лютого, познайомився з хлопцями, ми розпочали спільну підготовку до сезону, були великі плани, всі з великим бажанням розпочали роботу… Але буквально одразу після широкомасштабного вторгнення російських військ Людве покинув Україну. Після цього я кілька разів з ним спілкувався, ми на зв'язку, але жодних конкретних завдань для хлопців Буї не залишав, зараз форс-мажорна ситуація, проєкт, як я вже сказав, «заморожений», тому неможливо думати про повноцінну підготовку команди та індивідуальні завдання для окремих гравців. Але Людве попросив усіх залишитися живими та здоровими, він дуже переживає, молиться за всіх нас, це відчувається.

– Усі ми віримо у те, що війна скоро закінчиться. Що зробите у перші дні після того, як ці жахіття закінчаться?

– Я, мабуть, сходжу зі своєю сім'єю до кінотеатру. Справа в тому, що весь цей час ми постійно перебуваємо у квартирі. Окрім спільних прогулянок по 20-30 хвилин або походів у магазин, немає жодної різноманітності. І якщо я ще активно пересуваюся містом у різних справах – чи це тренування на полі, в тренажерному залі або допомога хлопцям, які займаються волонтерською діяльністю, то дружина та діти постійно перебувають у квартирі.

– Декілька слів підтримки від вас для наших захисників…

– Хочу висловити величезну подяку військовим, які захищають нашу землю від російських окупантів, волонтерам, представникам тероборони… Щодня багато разів, читаючи новини, пости у соціальних мережах, дивлячись сюжети, переповнює гордість за те, як вони дають відсіч ворогові, зупиняють суперника. який часто значно перевершує за кількістю як військових, і військової техніки. Ми віримо у наші Збройні сили та у швидку перемогу України!

rugby.od.ua

Борьба с голодом
 
Get into Rugby
30 сентября 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Видео галерея к новости «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 сентября 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Видео галерея к новости «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
НАГОРОДЖЕННЯ ЗАСНОВНИКІВ та ВЕТЕРАНІВ РЕГБІ КПІ ім. Ігоря Сікорського
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний Олімпійський комітет України
 
Сайт Всемирной Федерации Регби
 
Rugby Europe
 
Федерация регби Одесской области