Новость подробно
10 декабря 2022 г.

КРІСТІНА КАТІЛОВА: «НА ЖІНОЧОМУ КУБКУ СВІТУ З РЕГБІ-15 ВБОЛІВАЛА ЗА АНГЛІЙОК»

Головна тренерка жіночої збірної Одеси Крістіна Катілова в ексклюзивному інтерв’ю Rugby.od.ua розповіла про свої враження від жіночого Кубка світу з регбі-15, який відбувався у Новій Зеландії. Незважаючи на серйозні проблеми зі світлом та зв’язком, нам вдалося поспілкуватися з Крістіною Анатоліївною про Кубок світу та жіноче регбі-15 загалом.

– Розумію, що в Україні зараз триває війна, Одеська область постійно потерпає від проблем з електрикою через ракетні обстріли рашистів, але все ж таки не можу не запитати: чи дивилися ви Кубок світу з регбі-15 серед жінок? Якщо так, то які він залишив у вас враження?
– Так, я слідкувала за Кубком світу у Новій Зеландії, бачила кілька поєдинків групового етапу та фінальні матчі. Рівень гри більшості команд помітно виріс, відставання щодо видовищності саме у «класиці» в порівнянні з матчами чоловічих турнірів поступово скорочується. Окрім того, кидається у вічі величезна різниця у класі між збірними, у яких грають аматорки, та збірними, які складені з професіоналок. З цих причин не усі матчі були рівними.

– За якусь конкретну збірну вболівали? Як вам підсумкове розташування команд?
– Традиційно підтримувала збірну Англії, слідкую за цією командою з Кубка світу у Франції 2014 року, коли англійки у фіналі перемогли представниць Канади, потім, у 2017 вони поступилися Новій Зеландії. І от знову програли «Блек Фернс» (31:34 – Прим. авт.).
Новозеландки доволі слабко провели літню серію тест-матчів, тому в мене була надія на те, що англійки візьмуть реванш, але господарок турніру було не зупинити. Фінал був дуже видовищним, команди билися до останньої секунди, що, звичайно, додавало зацікавленості. На жаль, англійки поступилися, але показали бойову гру.

– Як в цілому ви ставитесь до жіночого регбі-15? Багато хто каже про те, що дівчатам більше лічить «сімка»…
– Гадаю, ви помітили, що до регбі-15, як і до регбі в цілому, я ставлюся дуже позитивно! (посміхається) На жаль, в Україні не проводиться жіночий чемпіонат з «класики».

– Але перший крок до цього вже був зроблений трохи більше року тому, коли жіноча збірна Одеси у матчі за Кубок України з регбі-15 перемогла збірну західних регіонів країни. Цього року зі зрозумілих причин турнір не проводився навіть у такому форматі. Як вам здається, після закінчення війни реально буде провести змагання з регбі-15 серед жіночих команд?
– Гадаю, слід пробувати проводити повноцінні жіночі турніри з регбі-15 серед, коли у змаганнях братиме участь достатня кількість боєздатних команд, аби це не була якась разова акція. А загалом, хочеться вже головної перемоги – перемоги України у війні, аби спокійно думати про якісь змагання.

rugby.od.ua

Борьба с голодом
 
Get into Rugby
30 сентября 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Видео галерея к новости «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 сентября 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Видео галерея к новости «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
НАГОРОДЖЕННЯ ЗАСНОВНИКІВ та ВЕТЕРАНІВ РЕГБІ КПІ ім. Ігоря Сікорського
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний Олімпійський комітет України
 
Сайт Всемирной Федерации Регби
 
Rugby Europe
 
Федерация регби Одесской области