Новость подробно
13 декабря 2022 г.

Міжнародний Жіночий Саміт з Регбі об’єднав учасників програми лідерства «Жінки в регбі»

Після саміту в Окленді, що відбувся минулого місяця, World Rugby поговорив з Ольгою Сурковою та її наставницею Регіною Луньоло (Regina Lunyolo) про їхній досвід у Новій Зеландії.

Минулого місяця, напередодні історичного фіналу Чемпіонату світу з регбі 2021 року, Всесвітня федерація регбі провела Міжнародний Жіночий Саміт з Регбі в Окленді.

Понад 300 делегатів, які представляли 43 країни, відвідали дводенний захід, що зробило його найбільшим у світі форумом і мережею, присвяченою просуванню гендерної рівності в регбі.

Серед тих, хто зібрався в столиці Нової Зеландії на захід, були колишні та нинішні учасники програми лідерства «Жінки в регбі».

Для багатьох жінок це була нагода вперше зустрітися особисто, попередньо познайомившись під час онлайн-сесій і груп чату.

«Ви розумієте кількість жінок, які люблять і об’єднуються заради спільних цілей», — сказала World Rugby Ольга Суркова, учасниця програми 2022 року.

«Я була справді зворушена цим. Я справді хочу залишитися працювати в цій величезній регбійній родині та приносити користь регбі, тому що це найкраща гра у світі, а базові принципи, на яких базується регбі, дуже важливі.

«Я дуже люблю живе спілкування, і перші зустрічі були онлайн, це зовсім не те, що живий діалог. [В Окленді] можна було говорити про роботу кожної людини, її цілі, місії та вести вільний діалог на різні теми.

«Це було чудово… пам’ять мого телефону заповнена після трьох днів, проведених на саміті «Жінки в регбі».

Однією з учасниць, з якими Суркова змогла особисто познайомитися в Новій Зеландії, була її наставниця по програмі Регіна Луньоло.

Учасниця набору 2019 року Луньоло взяла участь у невеликій церемонії вручення дипломів разом із колегами-вченими 2018-2020 років, отримавши сертифікат про закінчення від директора із зовнішніх комунікацій і цифрових технологій у Capgemini Томаса Гірша під час сніданку, організованого World Rugby.

Вона сказала, що саміт «Жінки в регбі» дав змогу учасницям поспілкуватися одна з одною, зрозуміти проблеми, з якими вони стикаються, і визначити подібності та рішення.

Незважаючи на мовний бар’єр, який існує між угандійкою та українкою Сурковою, яка зараз вивчає англійську та французьку мови, їхні робочі стосунки зміцнилися завдяки зустрічі віч-на-віч.

«Нам було дуже весело наздоганяти те, що ми робимо, її суддівство. Вона просто сповнена життям, і ми відчули резонанс, і це було добре», — сказав Луньоло.

«Спорт може змусити нас зрозуміти один одного і майже говорити однією мовою. Це було справді особливо».

Суркова додала: «Мої враження підтвердилися, [вона] була життєрадісною, відкритою до різних дискусій і до того ж професіоналом своєї справи.

«Я одразу розповіла їй про свої ідеї та проєкти та про те, як я хочу, щоб вони принесли плоди в майбутньому, і Регіна це підтримала.

«Я думаю, коли є підтримка від чудових викладачів і підказка, тоді обов’язково буде результат».

Після повернення з Нової Зеландії, Луньоло до Уганди, а Суркової до Франції, де вона зараз проживає через вторгнення Росії в Україну, пара почала тісніше співпрацювати.

«Ми спілкуємося частіше», — сказав Луньоло. «Якщо ви не зустрічалися з кимось раніше, ви справді не знаєте, що йому сказати, або не знаєте, що йому сказати.

«Але коли ти нарешті це робиш, кажеш: «О, ця людина справді крута! Отже, я можу зробити те і те». Тож було дуже добре, що ми нарешті змогли зустрітися фізично».

www.world.rugby

Борьба с голодом
 
Get into Rugby
30 сентября 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Видео галерея к новости «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 сентября 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Видео галерея к новости «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
Національна чоловіча збірна України з регбі-15 провела перше тренування перед суботнім матчем зі збірною Швеції
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний Олімпійський комітет України
 
Сайт Всемирной Федерации Регби
 
Rugby Europe
 
Федерация регби Одесской области