Новость подробно
14 декабря 2022 г.

Анастасія КУЗЬМІНА: Планую переїжджати до іншої країни, аби грати на більш високому рівні

Регбістка жіночої збірної Одеси Анастасія Кузьміна, яка під час повномасштабної війни в Україні живе та тренується в Ізраїлі, нещодавно брала участь у міжнародному турнірі в Дубаї, а після повернення зі змагань дала ексклюзивне інтерв’ю прес-службі Федерації регбі Одеської області.

– Настю, як справи? Де ти зараз знаходишся, чим займаєшся?
– Дякую, все добре! Зараз я знаходжуся в Ізраїлі, тренуюся та граю у складі місцевої команди, яка є лідером чемпіонату. Намагаюся бути у хорошій формі, адже планую летіти до іншої країни та грати на більш високому рівні. Куди саме – наразі сказати не можу.

– До речі, про більш високий рівень. Нещодавно ти брала участь у престижному міжнародному турнірі у Дубаї. Розкажи про цей досвід? Як ти взагалі потрапила на ці змагання?
– Справа у тому, що у нас були навчально-тренувальні збори разом із тренером із Фіджі Біллом Тирикула, який є наставником інтернаціональної команди «White Angels», складеної переважно з дівчат зі скандинавських країн. Він помітив мій потенціал та запросив спробувати свої сили у складі «янголяток» на турнірі у Дубаї. Зрозуміло, що мене зацікавила ця можливість. Окрім того, у реалізації усього цього мені допомогли дівчата з Ізраїлю, за що я їм вельми вдячна.

– Як тобі такий досвід – грати у міжнародному турнірі з незнайомими дівчатами? Як ти розповідала, команда мало не вийшла до фіналу!
– Дійсно, я ніколи раніше з цими дівчатами не грала, це був мій перший досвід, але, хочу сказати, кількох з них я вже знала, оскільки ми виступали на юніорському чемпіонаті Європи. Завдяки тому, що більшість дівчат має багатий досвід і знаходилася у чудовій фізичній формі, за кілька матчів ми вже відносно непогано розуміли одна одну, знайшли спільну мову на полі, а головне те, що зі стартового до фінального свистка ми підтримували одна одну та проявляли командний дух. Дівчата були на висоті, нам вдалося дійти до півфіналу, ми поступалися з різницею у три спроби, відповіли на це двома своїми, але не зуміли відігратися, отже, зупинилися за крок до фіналу.

– Слідкуєш за тим, що відбувається в Україні в цілому та в Одесі зокрема? Спілкуєшся з нашими регбістками та регбістами?
– Щодо ситуації в Україні, я, звичайно, не можу залишатися осторонь, не можу не слідкувати за тим, що відбувається у моїй країні. Там мій дім, там моя родина… Все, що від мене залежить, усе, чим я можу допомогти – намагаюся втілювати у життя. Так, я підтримую контакт з нашими дівчатами зі збірної Одеси, з деякими хлопцями. Регбі – це ж одна велика родина. Коли, як не у такі важкі часи, треба підтримувати один одного, незалежно від того, в Україні ти знаходишся чи за її межами…

– На жаль, повномасштабна війна в Україні триває вже майже десять місяців, але багато хто з українців повертається до країни. А коли ти плануєш повернення до Одеси?
– Наразі я не можу дати точної відповіді на це питання. Можу сказати лише те, що найближчим часом я спробую прилетіти на деякий час до родини та моєї команди. Щодо остаточного повернення – є багато нюансів, адже я хочу продовжувати зростати як регбістка, зараз для мене відкрилося багато можливостей, які треба використовувати. Що тут казати… Я ніколи у житті не відчувала таких емоцій, як на турнірі у Дубаї. Я почувала себе дуже комфортно, було багато радості навіть від побаченого, що вже казати про те, коли я перебувала на полі. На турнірі спілкувалася із регбістками високого рівня, усі вони були дуже простими та відкритими, давали якісь поради, підтримували мене. Я зрозуміла, що знаходжуся там, де маю бути. У регбі грають лише найкращі люди, я вкотре в цьому переконалася.

rugby.od.ua

Борьба с голодом
 
Get into Rugby
30 сентября 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Видео галерея к новости «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 сентября 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Видео галерея к новости «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
НАГОРОДЖЕННЯ ЗАСНОВНИКІВ та ВЕТЕРАНІВ РЕГБІ КПІ ім. Ігоря Сікорського
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний Олімпійський комітет України
 
Сайт Всемирной Федерации Регби
 
Rugby Europe
 
Федерация регби Одесской области