Новость подробно
17 января 2023 г.

РОМАН КУЛАКІВСЬКИЙ: «БАГАТО ВИХОВАНЦІВ ОДЮСШ ВИЇХАЛО З УКРАЇНИ ПІСЛЯ 24 ЛЮТОГО»

Старший тренер одеської регбійної школи ОДЮСШ Роман Кулаківський підбив підсумки 2022 року та розповів про те, над чим працюватимуть хлопці та дівчата найближчими місяцями.

– Романе, яким був для вихованців ОДЮСШ 2022 рік?
– Гадаю, що не лише для вихованців ОДЮСШ, а й загалом для усіх українців 2022 рік став найжахливішим за всю історію незалежності, що вже казати про регбі… Розпочинався рік так, як і завжди – з тренувань з акцентом на фізичну підготовку, але всі наші плани та мрії було зруйновано 24 лютого через повномасштабну війну, яку розв’язали на території України рашисти…

– Чи багато вихованців ОДЮСШ виїхали з Одеси, з України через війну? Наскільки негативно це вплинуло на тренувальний процес?
– Точну цифру не скажу, але дуже багато наших вихованців виїхали з Одеси, з України після початку повномасштабної війни 24 лютого. Тренувальний процес, звичайно, був зупинений, але ми одразу почали проводити заняття у режимі «онлайн», скидали дітям завдання, вони їх виконували та відправляли нам відеозвіти. Скажу відверто, дуже сподобалося те, що наші вихованці робили усі ці завдання залюбки. Деякі гравці, які залишили країну, вже закріпилися у різних командах Європи, мають певні успіхи за кордоном. Ми пишаємося ними та бажаємо їм лише успіхів, будемо радіти новим перемогам. Упевнений, багато хто з них у майбутньому гратиме за національну збірну України.

– А є вихованці, які виїжджали, але вже повертаються до Одеси? Чи ситуація все ж не дуже позитивна в цьому сенсі?
– Деякі наші вихованці дійсно вже повернулися до Одеси, але ми сподіваємося на те, що їхня кількість зростатиме, і до весни ми зможемо розраховувати на основну «обойму» гравців.

– Позаду різдвяні, новорічні свята, хтось ще відпочиває, хтось вже тренується. Як з цим справи у ОДЮСШ? Що скажете про відвідуваність серед тих, хто є у місті? Чи є набір новачків?
– Тренування вже відновилися, усі добряче відпочили і готові працювати та продовжувати прогресувати, відточувати свої навички. Приємно відзначити, що у нас є поповнення у тренерському штабі школи. Це – Денис Примушенецький, якому дуже подобається працювати з дітьми, вони його поважають та слухають. Я упевнений у тому, що в нього все вийде!

Щодо набору, то він триває, нові дітки приходять, це дуже тішить, ми чекаємо в ОДЮСШ на кожного, хто хоче спробувати себе у цій прекрасній грі, тренуватися в нашому дружньому колективі. Місце в ОДЮСШ знайдеться для кожного бажаючого. Для нас головне, аби діти після тренування поверталися додому щасливими та з нетерпінням чекали на наступну зустріч із командою та тренерами.

– Зрозуміло, що під час війни важко щось планувати, але все ж таки… Які плани на найближчі місяці у команд ОДЮСШ?
– Плани на майбутнє прості – максимально безболісно «пережити» зиму, адже, ми, як і багато інших команд із різних видів спорту, залишилися без спортивних залів. Втім, ми готові займатися у будь-яких умовах. Розуміємо, що якщо сезон 2023 року відбудеться, то ми гратимемо лише у регбі-7, отже, більше уваги будемо приділяти саме «сімці». В цілому ж, ми налаштовані тренуватися та вірити у нашу перемогу! Слава Україні, велика подяка нашим ЗСУ!

rugby.od.ua

Борьба с голодом
 
Get into Rugby
25 августа 2024 г.
«Левиці» (Львів) вибороли Кубок України 2024 року з регбі-7 серед жінок!

Видео галерея к новости ««Левиці» (Львів) вибороли Кубок України 2024 року з регбі-7 серед жінок!».

21 июня 2024 г.
Регбісти Збірної Харківської області – володарі золотих медалей чоловічої Суперліги з регбі-7 сезону 2024 року!

Видео галерея к новости «Регбісти Збірної Харківської області – володарі золотих медалей чоловічої Суперліги з регбі-7 сезону 2024 року!».

 
Яскраві моменти Кубка України з регбі-7 2024 року серед чоловіків
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний Олімпійський комітет України
 
Сайт Всемирной Федерации Регби
 
Rugby Europe
 
Федерация регби Одесской области