Новость подробно
17 ноября 2022 г.

Ая Хаммад: «Не дивлячись ні на що, я прагну нових знань, нових знайомств, нового досвіду»

Гравчиня національної збірної України з регбі-7 - Ая Хаммад, яка з початком війни переїхала з Харкова до Польщі, дала інтерв'ю і поділилась досвідом налагодження спортивного життя у новій країні.

«Мені довелося все починати з початку, але завдяки тренеру Сергію Гарькавому і своїй команді «Харківські тигриці» я була фізично готова влитися в новий колектив і одразу грати з ними на турнірах. Завдяки тренеру Ганні Грабській я швидко знайшла клуб «AZS AWF RUGBY Warszawa», в якому мене дуже тепло прийняли.

Тренери допомогли мені з житлом та надали неоціненну допомогу моїй сім'ї! Допомогли мені та моїй сестрі вступити до Академії фізичної культури. Протягом тижня я розпочала тренування і виступила на товариському турнірі як гравець клубу «AZS AWF RUGBY Warszawa». З того періоду я мала 15 турнірів з регбі-7 і розпочала розвиток у суддівстві асистентом судді в регбі-15.

Також я досягла MVP двох турнірів і почала тренувати дітей з України, які перебувають у таборах для біженців через війну в Україні. Також я вирішила не переставати вчитися і вступила до Академії фізичної культури у Варшаві на тренера. В моїх планах стати суддею і після закінчення війни поїхати в Україну та допомагати розвивати регбі.

Якщо говорити про відчуття та буття в іншій країні, то в мене змішані почуття.

На жаль, мені довелося практично відразу покинути свій дім, частину сім'ї й місто, в якому я прожила багато років. На момент початку війни я готувалася до зборів і навіть не думала, що може щось таке статися... Це той самий досвід, який би я не хотіла повторити або побажати комусь. Моя сім'я фактично розсипалася по різних країнах. Але не дивлячись ні на що, я прагну нових знань, нових знайомств, нового досвіду.

Я дуже вдячна Ользі Сурковій за допомогу в пошуках клубу, Ірині Архицькій за документи та комунікацію з регбістами в Україні, Сергію Гарькавому та команді «Харківські тигриці» за підтримку! І, звісно, AZS AWF RUGBY Warszawa за такий теплий прийом і допомогу в досягненні моїх цілей».

Борьба с голодом
 
Get into Rugby
30 сентября 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Видео галерея к новости «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 сентября 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Видео галерея к новости «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
НАГОРОДЖЕННЯ ЗАСНОВНИКІВ та ВЕТЕРАНІВ РЕГБІ КПІ ім. Ігоря Сікорського
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний Олімпійський комітет України
 
Сайт Всемирной Федерации Регби
 
Rugby Europe
 
Федерация регби Одесской области