Новость подробно
07 июля 2022 г.

Адамик Петро Михайлович

Продовжуємо знайомити вас з керівним складом ФРУ.

Адамик Петро Михайлович – віцепрезидент Федерації регбі України, президент Федерації регбі Львівщини, президент ГО «Західноукраїнська асоціація регбі», президент Львівської регбійної команди «Сокіл», заслужений працівник фізичної культури та спорту України.

Почав займатися регбі в 13 років, а у 15 – вже виступав у основному складі львівської регбійної команди «Сокіл». Активні виступи у змаганнях завершив в 1991 році. Кандидат в майстри спорту, член збірної УРСР з регбі.

«Гра в регбі дала мені в житті все: характер, друзів, середовище та навчила мене реального розуміння, що таке командна гра», – говорить Адамик.

Петро Адамик – відомий український політичний та громадський діяч. Депутат Львівської міської ради з 2006 року, голова правління Товариства міжнародної дружби України та В'єтнаму, член робочої групи з питань співпраці Львова з містами В'єтнаму.

«Львів – наше місто, регбі – наша гра» – стало гаслом львівських регбістів й орієнтиром Петра Адамика в його політичній та громадській діяльності.

Він максимально сприяє розвитку регбі у Львові, оскільки переконаний, що Львів має стати спортивною столицею всієї Західної України. За його ініціативи та підтримки міський стадіон «Юність» став базовим для тренувань регбійної команди «Сокіл», а також юних регбістів та ветеранів гри.

До війни майже вдалося завершити реконструкцію стадіону «Юність», де вже облаштували тренувальний павільйон, а також нові та зручні трибуни для глядачів.

Львівські регбісти на стадіоні «Юність» організовували найпрестижніші міжнародні турніри. Регбі у Львові стало популярним спортом, грати у регбі стало модно та престижно.

Федерація регбі Львівщини об'єднує декілька різновидів регбі: класичне регбі-15, регбі-13 (регбі ліг), регбі-7 та безконтактне регбі-5 для дітей. У Львові базуються клуби: клуби «Сокіл», «Lviv Tigers», «Левиці», а також команда ветеранів регбі «Сиві Леви».

Регбійний клуб «Сокіл» заснували у Львові. Команда є неодноразовим призером чемпіонату України (бронза – 2009, 2011, 2012, 2014, 2018). Команда «Lviv Tigers» є багаторічним срібним призером чемпіонату України серед клубів Суперліги, а львівська жіноча команда «Левиці» стала бронзовим призером чемпіонату України 2020 року з регбі-7 серед жіночих команд Суперліги.

Під час війни львівські регбісти регулярно тренуються та залучають до гри в регбі дітей та юнаків, організовують для них регулярні благодійні турніри та інші змагання. Віднедавна учасниками цих заходів стали й діти-переселенці. Львівські регбісти переконані, що регбі – це добра психологічна терапія для дітей, до того ж регбі виховує у них вміння перемагати в команді.

У Львові на стадіоні «Юність» проводили свої перші етапи підготовки до Чемпіонату Європи 2022 українські, жіноча та чоловіча юніорські (до 18 років) збірні з регбі-7.

З перших днів війни Федерації Регбі Львівщини створила Регбійну Територіальну Оборону.

На стадіоні «Юність» почали приймати біженців, а деякі гравці приймали у себе 2-3 сім'ї. Основними напрямками діяльності РТО стало: розвантаження гуманітарної допомоги, розселення біженців, організаційні моменти, допомога під час перевезення, забезпечення безплатним харчуванням тощо. Також Федерація регбі Львівщини організувала навчання з медичної допомоги. Коштом президента Федерації регбі Львівщини регулярно купують техніку для військових Збройних Сил України.

Представники львівського регбі нині зі зброєю в руках захищають свободу та незалежність Батьківщини.

Наші Герої: Ігор Воробель, Роман Чорнописький, Ігор Ващук, Богдан Ханьков, Дмитро Царев, Сергій Пустовойченко, Віктор Сульєв, Ігор Духняк, Валентин Коваль, Микита Мітін, Мартин Грищенко та Тимофій Ридванський.

За особисту мужність і самовіддані дії, вірність військовій присязі президент нагородив лейтенанта ракетних військ, гравця Соколу Ігоря Воробеля орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

«Своїм головним завданням я вважаю допомогу нашим Захисникам, а решту ми надолужимо після перемоги», – наголошує Петро Адамик.

Борьба с голодом
 
Get into Rugby
21 июня 2024 г.
Регбісти Збірної Харківської області – володарі золотих медалей чоловічої Суперліги з регбі-7 сезону 2024 року!

Видео галерея к новости «Регбісти Збірної Харківської області – володарі золотих медалей чоловічої Суперліги з регбі-7 сезону 2024 року!».

30 сентября 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Видео галерея к новости «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

 
Чемпіонат України з регбі-7 серед чоловічих команд Суперліги відвідали Незламні! (ФОТО)
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний Олімпійський комітет України
 
Сайт Всемирной Федерации Регби
 
Rugby Europe
 
Федерация регби Одесской области