Новость подробно
18 декабря 2018 г.

Чемпіонат Хмельницького з регбі-5 завершився

Хмельницький підтверджує статус одного з лідерів розвитку регбі-5 в Україні. Ще в лютому цього року у місті почала запроваджуватися всесвітня програма Get іnto rugby (Займися регбі). Завдяки ній учні мають змогу зануритися в світ регбі та долучитися до здорового способу життя. У рамках розвитку безконтактного регбі було проведено Чемпіонат міста серед шкіл з регбі-5.

Перший тур турніру відбувся 11-го грудня у спортзалі ДЮСШ №1. У ньому взяли участь 6 команд, які були поділені на дві групи А та В. Команди відіграли за коловою системою – кожна команда по дві гри.

Після 6 ігор було виявлено 4 команди-фіналісти, які згодом змагались за путівку до 1-го дивізіону. Перші три команди путівки отримували, а ось команда, що займала 4-те місце мала потрапити до 2-го дивізіону. Після запеклої боротьби ЗОШ №18 та ЗОШ №19 вийшли до 1-го дивізіону, 1-ше місце посіла ЗОШ №6, яка залишила за бортом Великого кубку команду НВО №28.

У другому відбірковому турі участь брало 7 команд з різних шкіл Хмельницького. Впродовж цілого туру тривала боротьба, у якій явним фаворитом була команда НВК №10. Також до 1-ої ліги пробились команди НВО №5 та гімназія №2, які і поборються за чемпіонство.

Вже 13-го грудня відбувся фінал 2-ї ліги чемпіонату. Сім команд, які не змогли вибороти путівки до Великого фіналу доводили, що вони варті перемог. До останньої гри не було явних фаворитів. Навіть сам фінал між командами ЗОШ №22 та ЗОШ №25 у основний час закінчився у нічию 0:0. Було призначено гру до першої спроби, і у інтригуючому поєдинку перемогу здобула команда ЗОШ №22. ЗОШ №25 – на другій позиції, а ліцей №17 посідає третє місце.

Довгоочікуваний фінал відбувся 15-го грудня у спортзалі спорткомплексу «Новатор». Переможцем стала команда НВК №10. Вітаємо її наставників Олександра Мігунова та Дмитра Мацюка.

Також хочемо подякувати всім, хто долучився до цього руху, адже у підсумку виграли всі. Лише за один рік ми зробили величезний крок у справі розвитку дитячого регбі і величезний внесок у майбутнє регбі на Поділлі та в Україні загалом.

У результаті з’явилось 13 чудових команд, які мали змогу продемонстрували свою гру на турнірі, відчути справжній драйв та регбійний азарт.

Дякуємо Департаменту освіти Хмельницької міської ради та Управлінню молоді та спорту, які підтримували та сприяли організації та проведенні турніру та тренувань. Також висловлюємо подяку всім причетним до події:

автор ідеї: президент Федерації регбі Олег Плахотнюк;

керівник проекту: Сергій Щербанюк;

волонтери, тренери, судді: Олександр Мігунов, Богдан Зозуля, Дмитро Мацюк, Олег Свіргун, Андрій Колісник, Вадим Сівак, Олександр Трочинський, Станіслав Мазур, Олександр Матвійчук, Вадім Лернік, Андрій Криворучко, Андрій Свистун та інші.

rugbykm.com

Борьба с голодом
 
Get into Rugby
30 сентября 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Видео галерея к новости «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 сентября 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Видео галерея к новости «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
НАГОРОДЖЕННЯ ЗАСНОВНИКІВ та ВЕТЕРАНІВ РЕГБІ КПІ ім. Ігоря Сікорського
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний Олімпійський комітет України
 
Сайт Всемирной Федерации Регби
 
Rugby Europe
 
Федерация регби Одесской области